De laatste editie van Don Bosco NU van 2016 is uit. Het jaar zit er al weer bijna op. Altijd een moment om terug te blikken en om de balans van het jaar op te maken.

Als tegenhanger van alle ellende in de wereld biedt deze Don Bosco NU weer een nummer waarin geloof, hoop en liefde doorklinkt. Want de 'kersteditie' staat vol met inspirerende bijdragen. Als voorbeelden noemen we het werk van pater Jan Finkers in Venezuela en de nieuwe publicatie van Piet Stienaers sdb. In dit nummer komen Don Bosco stagiairs aan het woord.

Don Bosco had mooie dromen voor het geluk van jongeren in zijn tijd, dat is niet anders in 2016 waar jonge professionals ook volop dromen van het kunnen bieden van een zelfstandige, warme toekomst aan jonge mensen.

Achterin het nummer leest u over de traditionele kerstactie, die dit jaar voor Benin wordt gehouden. Mensen over de hele wereld vieren binnenkort kerst, veel mensen weten dat met kerst de geboorte van Jezus herdacht wordt en dat kerst een feest van licht is. Kerst wordt altijd geassocieerd met gezelligheid, lekker eten en samenzijn met vrienden en familie. Dit alles past goed bij het thema van de Jaarspreuk voor 2017: We zijn een familie, elk thuis is een bron van leven en liefde.
Fijne kerstdagen en een gezegend 2017!