Extra aandacht voor jongeren in coronatijd en interessant artikel over jongeren met schulden

Jongeren20met20schulden nq88i8z

Sarah Schwarte, stagiair bij Don Bosco Utrecht / U-2BHeard!, schreef een interessant afstudeerartikel over jongeren met schulden.

De jongeren van Don Bosco Spirit / U-2B Heard! hebben vanaf het begin van de corona crisis zeker niet stil gezeten. Toen het uitbrak zijn ze gelijk gaan kijken naar wat er allemaal gebeurt in Utrecht bij de kwetsbare jongeren. Ze vroegen op sociale media en in hun directe omgeving wat er allemaal was veranderd en gebeurde tijdens deze crisis. Deze signalen zijn op een rijtje gezet en gedeeld met de buitenwereld. Hierbij is het gedeeld met de gemeente, sociale media en het ministerie VWS. Vanuit het ministerie zijn hun signalen zelfs terecht gekomen bij de Tweede Kamer! Ze zijn besproken tijdens de besprekingen over de aanpak van de coronacrisis. Vanuit de door hun opgepikte signalen is er extra gekeken naar de kwetsbare jongeren in deze crisistijd. Hierdoor zijn er nieuwe coronaregelingen bij de GGZ ontwikkeld en wordt er meer gekeken naar de dak- en thuislozen mensen in deze tijd. Een enorm succes dus!

Lees hier het artikel van Sarah Scharte over schulden bij jongeren:
https://www.linkedin.com/pulse/jongeren-met-schulden-verdienen-meer-aandacht-sarah-schwarte/?trackingId=1BGcqmP1S72ET96iaasCyA%3D%3D&fbclid=IwAR07rt2AVgxx-Ur4x37QGiGIGuTsd3uUgzTXW8IC_8qSHb3oRahhRQRjtyI