DeeBeetje zomerkampen 2020 gaan vanwege corona definitief niet door

Najaarskamp 8o3nijc

Vanwege alle coronamaatregelen kunnen de DeeBeetje jeugdkampen deze zomer in Assel helaas geen doorgang vinden.

De DeeBeetje zomerkampen van dit jaar gaan niet door. Het bestuur vond het een vreselijk moeilijke beslissing maar er is bleek geen andere mogelijkheid dan dit besluit te nemen. Het is, gezien de coronamaatregelen, niet mogelijk en verantwoord om deze zomer toch door te gaan met de jeugdkampen.

Samen spelen, samen eten, douchen, tekencontrole, het terrein, het vervoer van de ouders van en naar het kampterrein, het aantal volwassenen op het aantal kinderen... Het zijn de praktische zaken die niet verantwoord en risicoloos om te bouwen zijn binnen de gestelde maatregelen.

Daarbij is ook met het hart gekeken, want hoe belangrijk vinden is het juist in deze tijd om er voor elkaar te zijn. Met alle aandacht voor de kinderen en een nodige knuffel of helpende hand tussendoor. Een gesprekje samen in de keuken, even met een kind apart gaan zitten, het samen afsluiten van de dag. Dit zijn dingen die we zo mogelijk nog belangrijker vinden dan de praktische uitvoer. En juist deze dingen, het er voor elkaar zijn, zal nu op afstand moeten plaatsvinden.

Het bestuur heeft de situatie van alle kanten belicht, zowel met het hart als met het verstand. De conclusie is keihard en het besluit ook. Ze zien echter geen andere mogelijkheid en hopen, ondanks de teleurstelling, op ieders begrip.

Het is een dubbel gevoel, dergelijke besluiten zijn moeilijk te nemen. Toch biedt het ook weer nieuwe mogelijkheden. Online, middels fantastische video’s, opdrachten en puzzels via Facebook en nieuwsbrieven. Creatieve ideeën zijn er volop en de leiding gaat hoe dan ook door. Op een heel andere manier, maar ze maken er ongetwijfeld een mooie DeeBeetje zomer van.