Don Bosco Amsterdam zoekt ervaren bestuurslid

Bestuur fji1atq

Het bestuur van Stichting Don Bosco Amsterdam zoekt een nieuw lid met (bestuurs)ervaring. Dit is een bijzondere vrijwilligersfunctie bij een jonge organisatie met een open en informele werksfeer, die grotendeels draaiende gehouden wordt door en voor jongeren. Don Bosco Amsterdam heeft twee hoofdprojecten: Straatvisie en Youth to Connect.

Taakomschrijving
Als bestuurslid maak je onderdeel uit van het stichtingsbestuur en denk je actief mee met het beleid van de stichting en de projecten die worden uitgevoerd. Je houdt je bezig met de visie en strategie van de stichting, stelt het (meerjarige) beleid vast, onderhoudt een netwerk met andere bestuurders en fungeert als klankbord voor onze medewerkers. Er wordt ongeveer zes keer per jaar vergaderd op de (dinsdag)avond. In principe duurt een bestuurstermijn drie jaar.

Welke kennis en vaardigheden zijn nodig?
Je wilt deel uitmaken van een actieve organisatie, die grotendeels draaiende gehouden wordt door en voor jongeren. Je hebt affiniteit met jongeren (in een achterstandspositie). Don Bosco Amsterdam zit in een periode van transitie. Er zijn nieuwe medewerkers en er wordt een nieuw project opgezet. Hiervoor wordt specifiek gezocht naar iemand met (bestuurs)ervaring, die kan het team kan voorzien van waardevolle input over beleidscycli en bestuurdersrollen.

Wat wordt er aangeboden?
Een bijzondere vrijwillige werkplek bij een jonge organisatie met een open en informele werksfeer. Het is een mogelijkheid om sociaal betrokken te zijn en je in te zetten voor jongeren in een achterstandspositie. Het stichtingsbestuur draagt verantwoordelijkheid voor twee projecten: Don Bosco Straatvisie en Youth to Connect. Dit laatste project is gericht op de uitwisseling tussen Nederlandse en Europese jongeren. Don Bosco Straatvisie zet zich lokaal actief in voor thuisloze jongeren en jonge moeders en is het belangenbehartigingsplatform van dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam. Deze projecten worden door de medewerkers van Don Bosco Amsterdam aangestuurd. Het bestuur bestaat uit vijf vrijwilligers die medewerkers en vrijwilligers ondersteunen en adviseren.

Meer informatie: www.donboscoamsterdam.nl of stel je vraag via erjobeitler@gmail.com.