Don Bosco De Maten organiseert weekend speciaal voor jonge mantelzorgers

Camp o1hfc5m

Wanneer ben je ‘jonge mantelzorger’? Als er iemand extra zorg nodig heeft en dat gevolgen voor de (andere) kinderen in het gezin. Denk bijvoorbeeld aan een zieke moeder, waardoor kinderen extra taken moeten doen in huis. Of er is een kind met een beperking in het gezin, waardoor broertjes en zusjes zich altijd aan moeten aanpassen. Ze moeten misschien extra taken doen of juist dingen laten.

Voor deze kinderen is het leven minder zorgeloos dan voor andere kinderen. Daarom hebben een aantal organisaties in Apeldoorn de handen ineen geslagen en organiseren speciaal voor deze jonge mantelzorgers van 13 tot 23 jaar een kampweekend in Assel Don Bosco Centrum. Tijdens het weekend van 3 tot 5 september wordt er van alles georganiseerd om de jongeren even de zorgen van thuis te laten vergeten; ze gaan kickboksen, naar de zandverstuiving en spellen spelen zoals ‘Jachtseizoen’ (GPS-actiespel).

Het kampweekend is niet voor niets Jouw Weekend genoemd, want het is belangrijk dat de jonge mantelzorgers leren wat tijd en aandacht voor henzelf betekent. Jouw Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kap, Mens en Welzijn Voorst, Koppel-Swoe Epe en natuurlijk Don Bosco De Maten.

We wensen de jongeren een heel fijn en ontspannen weekend in Assel toe!