Gemeente Dilbeek opent eerste troostplek aan Saviokerk

Op zaterdag 19 september om 16 uur werd de eerste troostplek van de gemeente Dilbeek in beperkte kring ingehuldigd ter hoogte van de Saviokerk.

Door de aanwezigheid van het coronavirus is het gewone leven stevig door elkaar geschud. Bepaalde gebruiken en rituelen zijn op dit moment niet mogelijk en er is heel wat gemis. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Daarom nam Ferm het initiatief om in Vlaanderen op zoveel mogelijk plaatsen een troostplek te installeren.

Tot rust komen en troost vinden
Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Mensen kunnen er, alleen of samen, even tot rust komen en troost vinden. Alle troostplekken hebben enkele gemeenschappelijke elementen: een link met de natuur, een troostpaneel met een inspirerend gedicht en bloembollen die samen geplant worden in het najaar. Daarnaast heeft de gemeente de regie zelf in handen.

In Dilbeek zorgden een werkgroep van vrijwilligers van Ferm Groot-Bijgaarden, Welzijnsschakel Dilbeek en enkele van haar vrijwilligers van de voedselbedeling, de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en de Savio-gemeenschap voor een stemmige viering. De troostplek is permanent te bezoeken en je bent er altijd welkom!

Hieronder kan je enkele foto's vinden van de opening.

Tim Bex • Salesiaanse parochies, H. Dominiek Savioparochie • geplaatst op 23 september 2020

GELOOF , BEZINNING


Schrijf u hier in voor Don Bosco digitaal (nieuwsbrief)

* indicates required