Het eerste Don Bosco Magazine van 2024 komt eraan

Panel Joke 01

Binnenkort valt het eerste Don Bosco Magazine van 2024 in de bus. Daarin vind je de bekende, maar ook enkele nieuwe rubrieken terug. Zo zal er in ieder magazine een jongere van 'Het panel' zich voorstellen aan de hand van het oratoriocriterium (thuis, school, speelplaats, zinplek). Het hoofdinterview is deze keer met journalist Stijn Vercruysse.

Journalist Stijn Vercruysse werkt al sinds 1999 bij de VRT (de openbare omroep in Vlaanderen) en is intussen expert op vlak van Afrika en klimaat. Als oud-leerling van Don Bosco Kortrijk heeft hij ook lovende woorden voor zijn oude school: "Mijn overstap naar Don Bosco is de verandering van mijn leven geweest", klink het onder meer. Een aanrader om te lezen!

Maar natuurlijk is er nog veel meer te lezen in ons magazine. Een kort overzicht:

  • Assel Don Bosco Centrum wil een ecologisch paradijs voor jongeren worden.
  • Fietsenmaker Tarek vertelt hoe hij bij Don Bosco Rijswijk terecht is gekomen en wat zijn rol daar is.
  • Lucy Geertman neemt ons mee naar Mexico, waar ze op een salesiaans project voor straatkinderen werkte.
  • Salesiaan Juan Linares hielp meer dan 100.000 minderjarige werkende kinderen aan een nieuw leven: "Maar er zijn er nog veel te veel. De wereld kan en mag niet toestaan dat 160 miljoen kinderen geen kind kunnen zijn.
  • Jongerenwerker Fatih (bekend van het tv-programma 'Zorgen voor mama') over zijn eigen jeugd en het omgaan met kwetsbare jongeren: "Als kind van verschillend culturen voelde ik me nergens thuis."
  • Vasten, iets van vroeger? Integendeel! Vasten is populairder dan ooit, al beseffen we dat zelf soms niet!
  • nog veel meer ...


Het magazine zal begin maart in de bus vallen. Ontvang je het magazine nog niet? Schrijf je dan gratis in via onderstaande button. Ben je al geabonneerd, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven.