Informatieweekend over vrijwilligerswerk met straatkinderen in ontwikkelingslanden

SAMEN India mhhswct

Heb jij interesse in internationaal vrijwilligerswerk? Wil jij meer weten over de achtergrond van straatkinderen en straatjongeren? Wil jij weten tegen welke uitdagingen je als vrijwilliger kan aanlopen? Kom dan van 13- 15 april naar het informatie- en trainingsweekend van SAMEN in Assel, nabij Apeldoorn. Het weekend is een goede manier om te kijken of vrijwilligerswerk met straatkinderen iets voor je is. Het weekend wordt georgansiseerd door jongeren met ervaring op projecten in Latijns-Amerika, Afrika Azië. Meer informatie en aanmelden via: www.samen.org of Facebook. De kosten voor deelname aan het informatieweekend inclusief verblijf en maaltijden zijn 35 euro.

SAMEN heeft contact met straatkinderenprojecten in Azië, Latijns-Amerika enAfrika en biedt jongeren de mogelijkheid om daar voor een periode van 3 tot 6 maanden als vrijwilliger of stagiaire te werken. Het weekend wordt georganiseerd door oud-vrijwilligers van SAMEN. Door middel van verschillende actieve werkvormen maak je kennis met de leefwereld van een straatkind, schotelen we je culturele dilemma’s voor en denk je na over de verschillende uitdagingen die je kan tegenkomen bij het doen van internationaal vrijwilligerswerk. Er zijn ervaringsverhalen te horen van oud-vrijwilligers en ’s avonds kan je onder het genot van een drankje ons het hemd van het lijf vragen. Ook is er ruimte voor ontspanning in de prachtige natuur van de Veluwe.

Straatkinderen

In veel derde wereldlanden heerst grote armoede. Vaak concentreert deze armoede zich in en rond grote steden. Daar vind je dan ook vaak duizenden kinderen die de dupe zijn van de armoede: straatkinderen. Sommigen van hen leven op straat en slapen nog thuis, voor anderen is de straat hun thuis geworden. Meer informatie is te vinden op www.samen.org.