Kamp in Assel voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgerskamp

Elk jaar organiseert Don Bosco De Maten uit Apeldoorn een weekend speciaal voor jonge mantelzorgers. Tijdens zo'n weekend wordt er van alles georganiseerd om de jongeren even de zorgen van thuis te laten vergeten.

Wanneer ben je ‘jonge mantelzorger’? Als er iemand extra zorg nodig heeft en dat gevolgen voor de (andere) kinderen in het gezin. Denk bijvoorbeeld aan een zieke moeder, waardoor kinderen extra taken moeten doen in huis. Of er is een kind met een beperking in het gezin, waardoor broertjes en zusjes zich altijd aan moeten aanpassen. Ze moeten misschien extra taken doen of juist dingen laten.

Info & aanmelden
Voor deze kinderen is het leven minder zorgeloos dan voor andere kinderen. Daarom is er speciaal voor deze jonge mantelzorgers een kampweekend in Assel Don Bosco Centrum. Tijdens het weekend van 15 tot 17 september zijn er allerlei activiteiten rondom sport en spel. Het kampweekend is niet voor niets Jouw Weekend genoemd, want het is belangrijk dat de jonge mantelzorgers leren wat tijd en aandacht voor henzelf betekent. Jouw Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kap.

Hieronder vind je de nodige gegevens om je te kunnen aanmelden voor dit weekend:

Kamp De Maten jonge mantelzorgers

Auteur: Anja Hoogeveen