Kom in actie tegen klimaatverandering!

Planet

Uit onderzoek van Unicef blijkt dat jongeren hun zorgen over klimaatverandering gemiddeld een 8,3 geven, omdat ze bang zijn dat er niet op tijd actie wordt ondernomen. Voor Assel Don Bosco Centrum genoeg reden om hun pijlen te richten op ecologie, duurzaamheid en spiritualiteit. De werkgroep die speciaal hiervoor in het leven is geroepen zoekt jongeren die graag willen meedenken hierover. Iets voor jou?

Naast het verduurzamen van het terrein en gebouwen zullen er jaarlijks meerdere bijeenkomsten voor jongeren worden georganiseerd rondom thema’s als schepping, klimaat en biodiversiteit. Dit alles geïnspireerd door het levenswerk van Don Bosco. Er is eerder dit jaar een werkgroep opgericht die nog wat versterking kan gebruiken. Daarom zoekt Assel Don Bosco Centrum jongeren (van ongeveer 18 tot 30 jaar) die mee willen denken in de voorbereiding van dergelijke activiteiten.

Diepgaande milieukennis is niet nodig, wel interesse en passie
Bob van Dillen

Lijkt het jou leuk om je steentje bij te dragen?
De werkgroep komt gemiddeld één keer per maand bij elkaar, in het weekend of door de week in de avonduren. Diepgaande kennis van milieu of klimaat is niet nodig, maar wel interesse en passie! Voor meer informatie en opgeven, neem contact op met Bob van Dillen (bestuurslid Assel Don Bosco Centrum) via bobvandillen@hotmail.com.

Planet