Salland helpt jongeren met financiële redzaamheid

Md salland gak6e7j

De naam van het project is meteen raak, want er is inderdaad moed nodig voor het bespreekbaar maken van financiële problemen. Hulp vragen en je kwetsbaar opstellen, dat is nou eenmaal ingewikkeld. Moedige Dialoog Salland wil jongeren in de regio helpen door de dialoog met hen aan te gaan en stappen te zetten richting financiële redzaamheid.

Geen zélfredzaamheid, zo schrijft het netwerk op haar website, want er zijn altijd mensen die het niet alleen redden. Dat hoeft ook niet, zeggen zij, als je maar weet waar de juiste hulp te vinden is. Moedige Dialoog Salland zet hierbij in op drie belangrijke doelgroepen, waaronder jongeren. De coöperatie heeft zich verbonden met circa 30 partners uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en andere maatschappelijke instellingen.

Belangrijk speerpunt is het werken aan de financiële educatie van jongeren. Door middel van onder andere gastlessen op het VMBO en MBO, maken ervaringsdeskundigen de jongeren bewust van de risico’s die bij geld komen kijken. Ook krijgen jongeren in de regio workshops aangeboden en probeert men te voorkomen dat jongeren worden ingezet als zogenaamde ‘geldezels’. Dat zijn katvangers die zijn of haar bankrekening laat misbruiken voor criminele activiteiten.

Het netwerk is ontstaan uit het project De Sallandse Dialoog, waar Don Bosco Deventer mede-initiatiefnemer van is. Meer informatie is te vinden op de website van Moedige Dialoog Salland.