Neem deel aan onze bezinningsdag(en) rond ecologie

Ecologie

Welke concrete (persoonlijke) keuzes moeten we maken om aan de komende generaties een ecologisch gezonde wereld na te laten? Hoe gaan we mee met de jonge generaties die genereuzer zijn dan de vorige generaties in de zorg voor de natuur? Wat met hun kritische opstelling ten opzichte van de grote mythes van de moderniteit zoals individualisme, ongelimiteerde vooruitgang, competitiedrang en consumentisme?

Die vragen staan centraal tijdens de regionale bezinningsdagen in Vlaanderen. Deze vinden plaats op maandag 30 oktober in de Abdij van Averbode (Herseltsesteenweg 2, Scherpenheuvel) en op zaterdag 4 november in Domein Menas (Blekkevijverstraat 20, Aalter).

Gastspreker

Het thema is ecologie en gastspreker / begeleider is Johan De Tavernier, Belgisch theoloog en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Op beide dagen wordt er tijd gemaakt voor gebedsmomenten, reflectie, eucharistie en vooral uitwisseling over het thema ecologie.

Johan de tavernier
Johan De Tavernier, Belgisch theoloog en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven

Inschrijven

De bezinningsdagen starten om 9.15 uur en eindigen om 16 uur. Wie wil inschrijven of meer informatie wil, kan contact opnemen met Eric Haelvoet. Om in te schrijven stuurt u uw naam of namen met vermelding ‘Averbode’ of ‘Aalter’ naar eric.haelvoet@donbosco.be. Inschrijven kan tot uiterlijk 21 oktober. Deelname kost € 35,- en dient bij aankomst te worden betaald.