SAMEN meldt nieuws in verband met coördinatorwissel, infoweekend voor vrijwilligers en een poster met tips over zelfstandigheid voor jongeren en jeugdwerkers.

- Willem van Sermondt, de huidige coördinator van SAMEN, heeft een nieuwe baan. De vacature van coördinator die hierdoor is ontstaan wordt binnenkort ingevuld.

- Infoweekend 16-18 november: ​wil jij als vrijwilliger of stagiaire aan de slag op een project van Don Bosco in Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Kom dan naar het informatie- en trainingsweekend van SAMEN van 16-18 november in Assel. Meer info en aanmelden op www.samen.org.

- Posters naar aanleiding van de Swaziland reis: Dit voorjaar gingen tien jongeren van SAMEN en Straatvisie naar Swaziland. Samen met jongeren uit Swaziland hebben zij workshops gevolgd rond het thema zelfstandigheid. Wanneer ben je zelfstandig en wat heb je nodig om zelfstandig te zijn? Een groot gedeelte van de groep had ervaring in de jeugdzorg en het leven op straat. Hoe werk je na zo’n situatie aan een zelfstandig bestaan? Als eindresultaat heeft de groep twee posters gemaakt, één met tips voor jongeren en één met tips voor jeugdwerkers. Deze posters zijn vanaf nu te bestellen bij SAMEN. Voor in je klaslokaal of kantoor als geheugensteuntje, of als startpunt voor een gesprek over zelfstandigheid. Wil jij een poster ontvangen? Mail dan naar info@samen.org.