Rode Kruis start weer campagne om jongeren op te vrolijken

Christopher catbagan G Jsyf WI2 XQ0 unsplash20 Klein z0e48ud

Hoe doorbreek je de sleur als je al maanden thuiszit? Hoe zorg je voor goede gesprekken tijdens de lockdown? Waar krijg je weer een beetje frisse energie van in coronatijd? Het Rode Kruis begint op 5 april weer een campagne om Nederlandse jongeren op te peppen tijdens de lockdown.

De actie is een vervolg op de campagne die het Rode Kruis in februari realiseerde. Dat was de #skipdecoronadip-uitdaging, omdat veel jongeren tussen de 16 en 30 jaar zeiden tijdens de lockdown regelmatig last te hebben van eenzaamheid en somberheid. In april komt er een #skipdecoronadip-themamaand, waarbij jongeren tips van psychologen ontvangen.

"Ik zie dat veel jongeren in deze tijd last hebben van bijvoorbeeld stress, eenzaamheid of een gebrek aan motivatie. Tijdens de #skipdecoronadip-themamaand geven we hen handvatten om hiermee om te gaan", zegt psycholoog Madelon Bronner. Jongeren die zich hebben aangemeld gaan gedurende vier weken iedere week met een thema aan de slag. Psychologen van het Rode Kruis geven tips, informatie en oefeningen om beter in je vel te zitten.

Bron: ANP