Op woensdag 6 maart kun je in Amsterdam rondzwerven met Don Bosco Straatvisie. De actie brengt de problematiek rond zwerfjongeren onder de aandacht.

Weet jij wat het betekent en hoe het voelt als je als jongere geen eigen dak of thuis hebt? Hoe het voelt om er vaak alleen voor te staan? Hoe het is om niet te weten waar naartoe te gaan als je moe bent en het koud hebt? Hoe het is om niet te weten waar je vanavond slaapt? Dit zijn enkele voorbeelden van problemen waar 12.400 (geregistreerde) Nederlandse dak- en thuisloze jongeren elke dag mee worstelen. Een verhaal wat bij velen niet bekend is.

Tijdens deze actie deelt Don Bosco Straatvisie feiten en persoonlijke verhalen en vragen ze aandacht voor de soms schrijnende situaties waar zwerfjongeren elke dag mee te maken hebben. Deelnemers sleuren de hele dag een zwerfsteen mee, die de last symboliseert. Passanten en geïnteresseerden kunnen met de jongeren in gesprek treden waarbij er ruimte is om elkaar te ontmoeten, te bevragen en naar elkaar te luisteren.

Wil jij zelf je ‘Steentje’ bijdragen en op 6 maart meelopen? Meld je dan nu aan via: http://bit.ly/Aanmeldformulier-ZIB
Check ook hun evenement via Facebook.


Dit project is een samenwerking tussen Don Bosco Straatvisie, het Stad Amsterdam, Meraki Theaterproducties, Laat jongeren niet zwerven en de SZN.