Binnenkort in ons magazine: boer Ayoub en wereldkampioen Ewoud

Boer Ayoub 7

Binnenkort valt het derde Don Bosco Magazine van dit jaar in de bus. Daarin besteden we aandacht aan wereldkampioen Ewoud Vromant, de Wereldjongerendagen in Lissabon en bekende YouTuber boer Ayoub komt aan het woord. Schrijf je snel in en ontvang het magazine gratis in je brievenbus.

De 25-jarige Ayoub is boer en dát zie je niet vaak onder jongeren met een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Zijn toegankelijke YouTube video’s over het boerenleven gingen viraal en sindsdien heeft Ayoub veel volgers op sociale media.

In ons hoofdinterview spreken we met Ewoud Vromant, die Belgisch kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen werd in het paracycling. Daarnaast behaalde hij zilver op de Paralympische Spelen in Tokio (Paralympische Spelen zijn de Olympische Spelen voor mensen met onder meer een lichamelijke handicap, visuele beperking en/of hersenverlamming). Hij blikt nostalgisch terug op zijn tijd in Don Bosco Zwijnaarde, maar spreekt hij ook openhartig over een zware periode: de amputatie van zijn rechterbeen.

Dit kun je nog meer vinden in het komende Don Bosco Magazine:

  • Farhad (16) vluchtte noodgedwongen van Afghanistan naar België en zit nu op school in Don Bosco Brussel. Met een open brief hoopt hij de Europese politici wakker te schudden rond de vluchtelingenproblematiek.
  • Van 1 tot 6 augustus vinden de Wereldjongerendagen in Lissabon plaats. Een internationale bijeenkomst voor honderdduizenden gelovige jongeren. Wij gingen mee.
  • Sander (39) heeft een verstandelijke beperking en kan daardoor geen 'gewone' job uitoefenen. Hij komt al enkele jaren helpen op Speelplein Groene Zone en voelt zich daar helemaal thuis.
  • De interessante visie van ons jongerenpanel.
  • Tips om terug naar school te gaan.
  • en nog veel meer ...

Het magazine zal begin september in de bus vallen bij onze lezers. Ontvang je het magazine nog niet? Schrijf je dan gratis in. Ben je al geabonneerd, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven.

Auteur: Anja Hoogeveen