Documentaire over salesianen in Nederland en Vlaanderen goed ontvangen

Pag20520 Premiere20documentaire qw6nojl

In de Villa van Assel Don Bosco Centrum was er op 20 november de première van de documentaire ‘Leven bezield door Don Bosco’, gemaakt door filmmakers Michel Agterberg en Rita Vermeltfoort van Don Bosco Vorming.

In de gemeenschap van de salesianen in Nederland en België is een schat aan levenswijsheid aanwezig. Omdat de gemeenschap in onze regio vergrijst, worden salesiaanse ervaringen en inzichten kostbaar erfgoed. Vandaar dit initiatief om persoonlijke getuigenissen van religieuze ouderen, die hun leven hebben gewijd aan Don Bosco’s voorbeeld, vast te leggen in deze documentaire.

De documentaire geeft in drie delen - 1. De salesianen 2. Tussen de jongeren 3. De verdieping - een inkijkje in hun drijfveren en welke keuzes zij maakten. Waarom kozen ze voor Don Bosco en wat zijn onmisbare elementen in een preventieve pedagogische aanpak voor jeugd en jongeren?
In de documentaire vertellen salesianen in alle openheid over hun bronnen van levensvreugde en vertrouwen en over hun geloof in jonge mensen. Kernachtig samengevat in een viertal sleutelwoorden: aanwezigheid, gewoonheid, blijheid en openheid. Prachtig gefilmde portretten die getuigen van een groot vuur dat bij het klimmen der jaren niet gedoofd is. Enkele korte reacties van bezoekers: ‘inspirerende uitspraken’, ‘heel boeiend’ en ‘goed bruikbaar voor jeugdwerk’.

De drie delen van de documentaire zijn binnenkort te bekijken via: www.donbosco.nl / www.donbosco.be , www.donboscowerken.nl en het YouTubekanaal van Don Boscofamilie.