Don Bosco Apeldoorn heeft jouw stem nodig!

DSC5431

Met één druk op de knop kun je stemmen op Don Bosco Apeldoorn in de race voor Rabo ClubSupport. Dit is een initiatief van de Rabobank, waarbij een deel van de winst wordt teruggeven aan de samenleving. Don Bosco Apeldoorn doet mee aan de wedstrijd met verbouwplannen voor de muziekstudio, die hard toe is aan een opknapbeurt.

Al jaren wordt de studio ingezet om jongeren verder te helpen. Ze leren er niet alleen hun emoties te uiten op een positieve manier, maar krijgen ook de kans hun talenten te ontwikkelen. Tevens dient de studio als sterke motivator voor school of (bij)baan. Via Rabo ClubSupport kan Don Bosco Apeldoorn de nodige financiën krijgen om de studio op te knappen.

Als Rabo-lid of als je een rekening hebt bij de Rabobank, kun je stemmen op Don Bosco Apeldoorn. Stem jij hen naar de finale?

Gevoelens uiten
De studio is al vaak de reden geweest dat (kwetsbare) jongeren hun weg vonden naar Don Bosco. In plaats van op straat rond te hangen en daar hun frustraties te uiten, zetten ze in de studio hun gevoelens om in muziek. Het blijkt al jaren een toegankelijke manier om woorden te geven aan innerlijke beleving. Rappen of zingen is een fijne manier voor jongeren om emoties te uiten, omdat het makkelijker is dan in een gesprek te vertellen wat je dwars zit.

DSC5470 2023 08 28 075358 nlej
De studio werkt ook als motivator om bijvoorbeeld school weer op te pakken
Don Bosco Apeldoorn

Daarnaast is de studio een ware broedplaats voor aanstormend talent. Er zijn de afgelopen jaren al een aantal jongeren doorgebroken in de wereld van Rap en Hiphop. Dat zorgt er ook voor dat de studio werkt als motivator om bijvoorbeeld schoolwerk weer op te pakken. Jongeren weten dat de deur van de studio dicht blijft als er gespijbeld wordt of huiswerk wordt verwaarloosd.

Original F44 A7 E7 D CE31 41 F4 B940 397652070892

Opknapbeurt
Inmiddels is de studio echter alweer 15 jaar oud en hard toe aan een opknapbeurt. Denk aan goede isolatie, het updaten van apparatuur, maar ook een likje verf is nodig. Don Bosco Apeldoorn wil dit project graag samen met de jongeren oppakken.

Help jij mee om het geld voor het opknappen van de studio bij elkaar te krijgen? Stem dan op Don Bosco Apeldoorn:

DSC5506

Auteur: Anja Hoogeveen