Don Bosco Deventer organiseert Symposium over Zwerfjongeren

Symposium Logo 2020 04 02 vmox38w

Don Bosco Deventer organiseert samen met een aantal organisaties een Symposium over Zwerfjongeren. Centraal hierin zal het verhaal van Thuisloze jongeren zelf staan.

Eind 2019 heeft staatssecretaris Blokhuis een actieplan gelanceerd voor dak- en thuisloze jongeren (Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport). Dit is gedaan omdat in Nederland in de periode 2016-2019 het aantal thuislozen tussen de 18 en 30 jaar verdrievoudigde tot ruim 12.000. Deventer denkt zelf, volgens voormalig gemeenteraadslid Marleen van der Kolk, die in het bestuur zit van stichting Zwerfjongeren Nederland, dat er minstens 50 zwerfjongeren in Deventer zijn. Volgens de landelijke cijfers zal dit eerder rond de 75 zijn. Volgens Annemiek De Wolf van het Leger des Heils is ook deze inschatting nog aan de lage kant. Om dit probleem op de kaart te zetten en instellingen en belanghebbenden te inspireren heeft Don Bosco Deventer samen met een aantal organisaties bedacht om een symposium op poten te zetten. Centraal hierin zal het verhaal van Thuisloze jongeren zelf staan. Deze jongeren willen ze graag betrekken bij het organiseren én het leiden van het symposium. De bedoeling van het symposium is om bestuurders en beleidsmakers in aanraking te laten komen met verhalen uit de (leef)wereld van (voormalig) zwerfjongeren. Daarnaast wil de organisatie inspiratie bieden aan de bezoekers ten aanzien van hoe je deze doelgroep wel op een goede manier kunt ondersteunen.

Samen met studenten van Hogeschool Saxion is de organisatie van het Symposium opgepakt. De organisatie is al heel ver (draaiboek, programma, e.d.) maar als gevolg van het Covid-19 virus is het nog niet tot uitvoering gebracht. Hopelijk lukt dat nog in het najaar van 2020, of anders voorjaar 2021.