Inspirerend! Don Boscoschool zet diversiteit centraal met 'Kitchen Battle'

Schermafbeelding 2023 10 04 om 11 51 03

Van A tot Z, van Afghanistan tot Zwitserland ... 80 nationaliteiten zitten er dit jaar op de Don Boscoschool Sint-Denijs-Westrem in Vlaanderen. "Op donderdag 12 oktober vieren we deze diversiteit met een nieuwe editie van onze bekende 'Kitchen Battle'", vertelt directrice Hannelore Dessein.

"Onze leerlingen zullen op die dag aan de slag gaan in een 20-tal pop-up keukens uit verschillende continenten. Ze stellen de keuken en de cultuur van hun land voor. Op het menu: Sambosa, Pastel de Carne, Tom Kha Kai, Printsesi Zakuska, Cigköfte … Het wordt dus een zeer smakelijke wedstrijd", lacht Hannelore. "Een echte Kitchen Battle waarop we iedereen van harte uitnodigen. Iedereen die aanschuift, stemt de beste keuken naar de overwinning."

We willen onze diversiteit op een positieve manier in de kijker zetten
directrice Hannelore Dessein

In 2016 werd in Don Bosco Sint-Denijs-Westrem voor het eerst een onderzoek gedaan naar de roots van de leerlingen. "Er werd gepeild naar het geboorteland van de leerlingen, ouders of grootouders. De roots van de jongeren lagen toen in 67 verschillende landen. Vandaag ligt de afkomst van de Don Boscoleerlingen dus in 80 verschillende landen", aldus de directrice.

De Don Boscoschool is op die manier een spiegel van onze multiculturele samenleving. Een vaststelling die een uitdaging inhoudt. "Berichten over migratie en diversiteit krijgen in de media vaak een negatieve ondertoon. Don Bosco Sint-Denijs-Westrem wil de diversiteit - die ze als rijkdom ervaart - op een positieve manier in de verf zetten", besluit Hannelore.

Zelf komen proeven?

Je bent van harte welkom op donderdag 12 oktober om 11.30 uur aan het onthaal van de school. Aanwezigheid wel graag bevestigen via info@donboscosdw.be

Auteur: Tim Bex