Gerard sluit het boek, maar heeft vertrouwen in een nieuw hoofdstuk

9 2023 07 24 065830 sxef

Na ruim 12 jaar nam Gerard van de Goorberg afgelopen vrijdag afscheid als bestuurslid van Don Bosco Werken Nederland (DBWN). Daar zeggen we meteen bij dat we hopen hem nog regelmatig terug te zien bij Don Bosco in Assel!

In de afgelopen 12 jaar vervulde Gerard verschillende functies binnen het bestuur, waarvan de laatste jaren als secretaris en het afgelopen jaar als interim voorzitter. Zijn hart voor de spiritualiteit van Don Bosco en het enthousiasme waarmee hij Don Bosco’s gedachtegoed uitdroeg, maakte Gerard een betrokken en bijna onmisbaar familielid van Don Bosco Werken Nederland. Mede dankzij zijn bevlogen toewijding hebben wij de afgelopen jaren vele mooie projecten tot stand kunnen brengen.

Vanaf het begin

Het is dan ook niet gemakkelijk voor Gerard om een stapje terug te doen, maar nu zijn bestuurstermijn erop zit draagt hij vol vertrouwen zijn bestuursfunctie over. Ook voor ons zal het even wennen zijn om een bekend gezicht minder vaak te zien, want Gerard komt al ‘vanaf het eerste uur’ in Assel. Zo was hij al betrokken bij Deebeetje als kampleiding, toen de Kampschuur er nog niet eens was en de jeugdkampen in tenten werden gehouden. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Deebeetje
Herkent u hem? Voorop de kar staat Gerard als leiding van het jeugdkamp in Assel.

Wat veel mensen niet weten is dat Gerard ook een aantal jaar Salesiaan van Don Bosco is geweest. Dat maakte onder andere dat hij graag in Assel kwam en de verbondenheid met zijn oud-medebroeders nooit helemaal uit het oog verloor. Voorafgaand aan de maandelijkse bestuursvergaderingen, kwam hij op tijd vanuit Limburg naar Assel om aan te schuiven bij de avondmaaltijd van de salesianen en zo het contact met hen te onderhouden. In zijn afscheidsspeech benadrukte Gerard hoezeer hij deze connectie zal gaan missen. “Hoewel ik nu graag meer tijd thuis doorbreng, zal ik die momenten van verbondenheid met de leefgemeenschap van de salesianen in Assel wel gaan missen. Het waren voor mij die momenten die de saamhorigheid binnen de Don Boscofamilie benadrukten. Ik heb me altijd zeer welkom gevoeld bij de salesiaanse gemeenschap in Assel.”

Dankbaar en hoopvol als ik kijk naar de volgende Don Boscogeneratie die klaarstaat
Gerard van de Goorberg

Ondanks de weemoed lag er ook dankbaarheid in de woorden van Gerard bij zijn afscheid. “Het stemt me dankbaar en hoopvol als ik kijk naar de volgende generatie die klaarstaat om het gedachtengoed van Don Bosco uit te dragen in onze samenleving.”

Ontroering en dankbaarheid
Bij het afscheid sprak Rita Vermeltfoort (stafmedewerker Vorming) Gerard toe. Ruim 12 jaar werkten zij samen binnen DBWN en waren eensgezind in hun passie voor Don Bosco’s spiritualiteit. Gerard ontving woorden van dankbaarheid en een creatief cadeau met een persoonlijke boodschap, wat Gerard zichtbaar ontroerde. Ook Cora Snoeren nam als nieuwe bestuursvoorzitter een moment om Gerard te bedanken en hem cadeaus te overhandigen.

12 2023 07 24 065832 yajs

Vanuit Don Bosco Werken Nederland bedanken we Gerard nogmaals voor zijn inspirerende betrokkenheid van de afgelopen jaren en voor het vertrouwen dat hij in ons stelt voor de toekomst, waarin we het werk van Don Bosco zullen voortzetten. Zijn functie als secretaris wordt overgenomen door Sandra Hoogerheijde en zoals hierboven vermeld neemt Cora Snoeren het stokje als voorzitter over. Zowel Cora als Sandra zijn ook al vele jaren onderdeel van de Don Boscofamilie en vormen nu samen met René Olsthoorn (penningmeester) en Wim Flapper (Salesiaan van Don Bosco) het bestuur van Don Bosco Werken Nederland.

A
14
13
11
10
B
C
D
A
14
13
11
10
B
C
D

Auteur: Anja Hoogeveen