Zaterdag 18 januari was provinciaal Wilfried Wambeke present in Assel Don Bosco Centrum in het kader van een College Tour over Don Bosco.

In College Tour worden personen geïnterviewd die wat te vertellen hebben. Die met hun kennis en rijke ervaring anderen kunnen inspireren en richting geven. Op zaterdag 18 januari was provinciaal Wilfried Wambeke onze College Tour-gast in Assel, die ons trakteerde op een boeiend gesprek. Hij beantwoordde alle vragen die er onder de 30 aanwezigen leefden. Van geschiedenisfeiten tot persoonlijke spirituele bewogenheid en alles daar tussenin. Met Don Bosco als centrale, charismatische en verbindende figuur die het voorbeeld geeft hoe jeugd en jongeren kansen krijgen om gelukkige mensen te zijn.

Negen spirituele talen

Gesterkt door taart en drankjes in de pauze, onderzochten we daarna in welke negen spirituele talen we onszelf herkennen. Met als leidende vraag: wanneer gaan in jouw geval hemel en aarde elkaar raken? En: hoe blijf je in contact met anderen die verschillen in hun voorkeuren?

Mensen van uiteenlopende leeftijden en functies gingen met elkaar in gesprek en onderzochten waar hun spirituele vuur wordt aangewakkerd.

Het werd een geslaagde middag. Volgend jaar is er dus weer een ‘Don Bosco verdiept – bijeenkomst’!

#kennis #donbosco #training #lezing #jongerenwerk