Geslaagde editie Don Boscofeest 2018!

Schermafbeelding202018 05 0820om2017 02 30 d8yx55y

Zondagmiddag 11 februari verzamelden zich zo’n 80 leden van de Don Boscofamilie in de Kampschuur in Assel voor het Don Boscofeest in Nederland. Het feest wordt jaarlijks gevierd met alle Don Bosco werkers, vrijwilligers, vrienden en de salesianen van Don Bosco. ‘Jong-leren is oud gedaan’ was het motto dat de organisatoren aan deze editie hadden meegegeven.

Voorzitter Lex Enklaar sprak namens het bestuur van Don Bosco Werken Nederland en Harm Jonker gaf toelichting op het nieuwe project van Don Bosco Deventer: ‘Terug naar het normale leven’ om jongeren te koppelen aan een eigen mattie voor steun en begeleiding. Rita Vermeltfoort verzorgde een onderdeel vorming rond ‘de speelplaats’, een van de vier pijlers van de Don Bosco methodiek. Daarna was het podium helemaal voor de artiesten van Jeugdcircus Don Bosco uit Oudenbosch. Dit jeugdcircus bestaat al sinds 1956 en won afgelopen jaar de Jeugdcultuurprijs 2017-2018 van de gemeente Halderberge. De aanwezigen genoten vol bewondering van de ontwapenende optredens van acrobaten, goochelaars en fakirs, de kinderen keken ademloos toe. Clowns Slimmie en Flappie kregen de lachspieren los en stalen de show bij het publiek. Middels een korte sketch van de jongeren van U2B-Heard! uit Utrecht werden de aanwezigen daarna geconfronteerd met de serieuze problematiek van jongeren die met het volwassen worden ook eigen verantwoordelijkheden krijgen.

Deze middag wordt ook het nieuwe grote Don Boscologo officieel onthuld datbuiten tegenover de Kampschuur is geplaatst. Projectleider Lejo Webbers gaf eerst uitgebreid toelichting over de idee achter de plaatsing van het logo en prees de inzet van de vrijwilligers bij de totstandkoming ervan. Inmiddels was het regenen opgehouden en na de toespraken toog het gezelschap naar buiten voor de onthulling van het 3,5 meter hoge Don Boscologo dat gerealiseerd is als decor voor de vele groepsfoto’s die bij het centrum gemaakt worden.

Na de onthulling werd het gezelschap, jong en oud, buiten verrast met warme glühwein of chocomelk en kon genieten van een heerlijk broodje bal en kom smakelijke soep die door Don Bosco Deventer werd geserveerd. Want uiteraard was er weer van alles aan lekkers te eten en te drinken wat zo kenmerkend is voor Don Bosco’s gastvrijheid. Buiten was het regenachtig en guur maar binnen was het warm en gezellig en stonden ontmoeting, gezelligheid en verbondenheid centraal.

De aanwezigen kregen bij het weggaan een attentie mee met de symbolische uitleg van het logo. Het was een prachtige middag met voelbare Don Boscodynamiek, vol ontmoeting en gezelligheid, rond het thema: ‘Jongleren is oud gedaan’. Op de Facebookpagina van Don Bosco Werken Nederland vind je een foto-impressie van het feest en de onthulling.