Lintje voor Nina Langenberg van Don Bosco Roosendaal

Nina20 Langenberg204020jaar20in20dienst20van20 Don20 Bosco20 Roosendaal20120nov202020 vupjnxv

Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft op zondag 1 november een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Nina Langenberg. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Don Bosco Roosendaal, waarbij ze al sinds 1980 is betrokken.

Op zondag 1 november was Nina Langenberg 40 jaar in dienst van Don Bosco Roosendaal. Nina is al sinds 1980 betrokken bij Don Bosco en vierde daarom dit jaar haar 40-jarig jubileum bij Don Bosco Roosendaal.
Don Bosco Roosendaal richt zich vooral op kinderen die extra begeleiding nodig hebben bij de opvoeding of andere problemen. Bij Don Bosco wordt dan voortdurend gekeken naar hoe ze de ontwikkeling en leefomgeving van kinderen en jeugdigen kunnen verbeteren. Nina heeft een groot hart voor de gezinnen en kinderen van Don Bosco. Ze staat altijd klaar om hulp te bieden en daarom kreeg ze een bijzonder cadeau voor deze bijzondere dag.

Burgemeester Han van Midden prees Nina voor haar bijzondere verdiensten en daarvoor kreeg ze een koninklijke onderscheiding. "Nina heeft een groot hart voor de gezinnen en kinderen van Don Bosco staan bij haar dan ook centraal. Ook zette zij zich in voor jaarlijkse stages in Kenia, die zij ook ter plekke begeleidde. Verder heeft zij een vooraanstaande plaats in het Netwerk Armoede Roosendaal", aldus de gemeente. Don Bosco Roosendaal biedt een belangrijke dienstverlening in Roosendaal waardoor vele gezinnen de hulp krijgen die ze verdienen, mede door Nina!

"Vandaag de dag maken zeker zeventig Roosendaalse kinderen gebruik van de diensten van Don Bosco", zegt coördinator Nina Langenberg. "Allemaal van 2 tot 13 jaar. Het gaat om kinderen die om uiteenlopende redenen wat extra begeleiding nodig hebben. Vanwege adhd of autisme, of vanwege een lastige thuissituatie. Tegenwoordig valt Don Bosco Roosendaal onder jeugdzorgorganisatie Conaction. We hebben vijf mensen in dienst."