NIEUWE MAN AAN HET ROER BIJ DON BOSCO APELDOORN

Schermafbeelding202018 10 1120om2013 50 58 fnmcv89

Per 1 september is bij stichting Jeugd- en Jongerenwerk Don Bosco Apeldoorn Wietse de Boer in dienst getreden in de functie van operationeel manager. Hij volgt Hans Stalknecht op.

De redactie van Don Bosco NU vroeg Wietse de Boer om zich voor te stellen aan de Don Boscofamilie.

Wietse: “Sinds drie september ben ik aan het werk als manager bij Don Bosco in Apeldoorn. Ik voel me er thuis omdat ik de bevlogenheid en betrokkenheid herken. Ik ben 43 jaar, getrouwd met Esther en samen hebben we 4 kinderen, in de leeftijd tussen 11 en 17 jaar. We wonen in Zwolle waar ik ook raadslid ben voor de ChristenUnie. Ik werk al jaren in de sociale sector. Eerst als maatschappelijk werker en daarna als coördinator in het Centrum voor Jeugd en Gezin van Elburg en Oldebroek.

De laatste jaren heb ik gewerkt als teamcoördinator van een welzijnsorganisatie in Noordoostpolder. Steeds meer ontdekte ik dat de echte verandering in de sociale sector gaat over het beter aansluiten van de overheid en hulpverleners op de leefwereld van mensen. Zodat mensen (weer) regie krijgen over hun leven en uitgedaagd worden om verantwoordelijkheid te nemen. Want met alle protocollen en regels heeft de overheid het behoorlijk ingewikkeld gemaakt en soms ook verantwoordelijkheid overgenomen van mensen. Waardoor mensen zich niet nodig voelen en afhaken.Terwijl iedereen op zijn manier kan bijdragen aan de samenleving en mensen met elkaar tot mooie dingen in staat zijn.

Laat het welzijnswerk nu de organisatie zijn die in staat is om de brug te slaan naar mensen, zowel jong als oud. Omdat wij middenin de samenleving staan, oprechte belangstelling hebben en er vanuit gaan dat iedereen talenten en mogelijkheden heeft. Met mijn talenten en mogelijkheden ga ik in Apeldoorn aan de slag om mee te bouwen aan een samenleving waarin iedereen meedoet.”

Meer info: http://www.donboscoapeldoorn.nl

Bron: Don Bosco NU