Onzekere toekomst voor Don Bosco Rijswijk door einde huurcontract

Rijswijk

Don Bosco Rijswijk heeft te horen gekregen dat de eigenaar van het pand aan het Julialaantje het aflopende huurcontract niet wenst te verlengen. Het huidige huurcontract loopt tot en met 31 augustus 2024. Het bestuur van de stichting is overvallen door dit onverwachte besluit.

“De basis van Don Bosco Rijswijk is goed op orde. We waren net bezig met plannen voor de lange termijn toen we verrast werden door het besluit van de verhuurder het contract niet te verlengen. Zonder plek om ons werk te doen kunnen we niet verder. Daarom is onze hoop gericht op gemeenten en sympathisanten om ons te helpen ons werk voor te zetten; hopelijk op de huidige plek en als het niet anders kan op een andere locatie”, zegt Renko Schuil, voorzitter van het bestuur.

Rijswijk
Don Bosco Rijswijk heeft een rijke geschiedenis en is al 70 jaar gevestigd aan het Julialaantje.

Ondenkbaar
De schok van het verlies van het pand en terrein gaat niet om de stenen of de organisatie zelf, maar om de 1000 verschillende kinderen uit Rijswijk en Laakkwartier, waarvan vele uit kwetsbare gezinnen, die jaarlijks opbloeien bij de activiteiten. Met een programma waar kinderen en jongeren vijf dagen in de week na school kunnen spelen en een samenwerking met twee basisscholen voor tussenschoolse opvang telt het jeugdcentrum een opkomst van 80.000 deelnames per jaar.

Ook biedt Don Bosco ruimte aan maatschappelijke organisaties als de muziekschool, dansstudio, theatervereniging, orkesten, kinderopvang, een Roemeense en Thaise school. Juist in een tijd waarin armoede onder kinderen toeneemt, bestaanszekerheid en kansengelijkheid voor kinderen breed wordt gezien als prioriteit en de overheid beperkt in staat is deze doelgroep te bereiken, is het volgens het bestuur ondenkbaar dat Don Bosco niet door zou kunnen gaan met haar werk.

Ik houd vast aan de inspiratie van Don Bosco om altijd door te blijven gaan
Marlies Cuppen

Juist omdat het jeugdcentrum zoveel mensen een thuis biedt, zijn het bestuur en het team -bestaande uit 8 vakkrachten en 70 vrijwilligers- enorm gedreven om de toekomst van de stichting te behouden. Of het jeugdwerk toch op deze plek kan blijven of een andere locatie moet vinden is nu nog niet zeker.

Opbloeien
Marlies Cuppen, leidinggevende: “Ik zie de kinderen hier opbloeien. We gaan er alles aan doen om te zorgen dat ook na 31 augustus 2024 de kinderen, jongeren en vrijwilligers een plek hebben om te ontspannen, te spelen en zich te ontwikkelen. Ik houd zelf graag vast aan de inspiratie van Don Bosco om altijd door te blijven gaan. De jeugd is de toekomst, en samen gaan we er voor zorgen dat die toekomst hier niet eindigt Daarvoor hebben we steun en hulp nodig – van de gemeente Rijswijk, gemeente Den Haag, omwonenden en sympathisanten.”

Wilt u een bijdrage leveren? Neem dan contact op met bestuurslid Karin via: karin@donboscorijswijk.nl.

Auteur: Groot Rijswijk l Bron: Rodi.nl