Oranje Fonds steunt Don Bosco met €2500

Dbhelpt kh60cr1

Afgelopen week bereikte het goed nieuws Don Bosco dat het project, waar zij mee startten toen het jeugdcentrum hoorde tijdelijk te moeten sluiten, wordt gesteund door het Oranje Fonds.

Met een bijdrage van €2500 kan het team nog tot minstens eind april doorgaan met het helpen van mensen die door de Corona crisis thuis zitten. Wekelijks worden ruim 50 maaltijden vers bereid en aan huis bezorgd door de medewerkers en vrijwilligers van Don Bosco Rijswijk. Daarnaast kunnen mensen bellen voor een praatje of voor het vragen van hulp. Zo wordt bijvoorbeeld een blindengeleidehond uitgelaten, worden boodschappen voor ouderen gedaan en worden honderden kaarten met de hand geschreven en bezorgd bij eenzame ouderen, buurtgenoten en vrijwilligers. Met Pasen werd zelfs een heus Paasontbijt samengesteld met verse broodjes, fruit, cheesecake met advocaat, huisgemaakte eiersalade en chocoladekoekjes.

Kent u iemand die behoefte heeft aan een maaltijd? Iemand die niet zelf de deur uit kan voor boodschappen?
Don Bosco Rijswijk is doordeweeks tussen 10 en 14 uur bereikbaar op 0628605152 of 0703367070. Mailen mag ook: ikdoemee@donboscorijswijk.nl

Het team doet alles om de voorzorgs- en hygiënemaatregelen respecteren en hoopt op deze manier ons steentje bij te dragen in deze lastige tijd.
Zorg goed voor elkaar en hopelijk zien wij elkaar binnenkort weer!

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkte en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willen-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Meer informatie over alle activiteiten van Don Bosco Rijswijk is te vinden op www.donboscorijswijk.nl