Zoals velen van jullie weten maakt SAMEN elke zomer een groepsreis. In 2019 gingen ze naar Kenia en hadden een nieuw soort thema voor onze reis. Het thema was niet-formeel leren. De groep werkte drie weken samen met jongeren en medewerkers van Don Bosco-projecten in Kenia. Na hun reis kwamen ze op het idee om alles wat ze geleerd hadden in een Webb-APP te zetten.

Zoals velen van jullie weten maakt SAMEN elke zomer een groepsreis. In 2019 gingen ze naar Kenia en hadden een nieuw soort thema voor onze reis.
Het thema was niet-formeel leren. De groep werkte drie weken samen met jongeren en medewerkers van Don Bosco-projecten in Kenia. Na hun reis kwamen ze op het idee om alles wat ze geleerd hadden in een Webb-APP te zetten. Je vindt de applicatie via https://samenleren.app/en/

In deze applicatie vind je workshops en spelletjes die je kunt gebruiken tijdens je verblijf bij een project. Deze workshops en games zijn een vorm van niet-formeel leren en ze hebben allemaal een doel. Ze zijn allemaal onderverdeeld in thema's. Er zijn workshops voor elke leeftijd en voor zowel kleine als grote groepen. Uiteraard ben je vrij om deze workshops en games aan te passen aan je eigen ideeën. Je bent altijd vrij om andere goede en leuke ideeën naar SAMEN te sturen.
Aan het einde van elke activiteit kun je met de groep een korte evaluatie maken. Hiervoor kunnen verschillende werkwijzen worden gebruikt en deze staan ​​hieronder vermeld.

Vragen stellen en een gesprek beginnen:
- Wat vond je van de workshop?
- Wat neem je mee uit de workshop?
- Wat kunnen we de volgende keer anders doen?

Schrijven:
Deel aan elke deelnemer twee of meer post-its uit en vraag hen een tip en een top met betrekking tot de workshop op te schrijven. De deelnemers hoeven hun naam niet op te schrijven, dus de feedback blijft anoniem. Verzamel de post-its en bespreek de feedback met de groep.

Verklaringen:
Verdeel de kamer in drie delen: JA, NEE en TWIJFEL. Plaats bij alle drie de delen een gekleurd papier met JA, NEE of TWIJFEL (overeenkomend met het deel van de kamer). Vertel een verklaring en vraag de deelnemers om bij een van de drie antwoorden te gaan staan. Stel vragen en probeer iedereen bij het gesprek te betrekken. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van hoe de deelnemers de workshop hebben ervaren en krijg je mogelijk feedback die je de volgende keer kunt gebruiken.

Voorbeelden van verklaringen:
1. Ik denk dat de workshop informatief en inspirerend was
2. Ik had het gevoel dat er naar mij werd geluisterd
3. Ik zou gemakkelijk mijn mening en standpunten kunnen delen
4. Ik voelde me veilig in de groep
5. De instructeur heeft de deelnemers de nodige ondersteuning geboden

De app offline gebruiken
Deze webapp is ook offline beschikbaar, voor het geval je geen toegang hebt tot internet. Om de app offline te gebruiken, moet je een paar stappen volgen.

Voor iOS:
Als je iOS gebruikt, moet je de Safari-browser gebruiken als je offline toegang tot deze web-app wilt.
Open deze website en klik op 'delen' in Safari.
Kies 'Toevoegen aan startscherm' in het menu. De webapp verschijnt net als uw andere apps op uw startscherm.
Open de webapp via de snelkoppeling die je zojuist op je startscherm hebt gemaakt.
Bezoek alle pagina's die je minstens één keer offline wilt gebruiken om ze ook offline beschikbaar te maken.

Voor Android:
Wanneer je een pop-up krijgt met de melding 'Toevoegen aan startscherm', kun je er direct op tikken. Hierdoor kun je de eerste stap overslaan.
Voeg de website toe aan je startscherm. In Chrome vind je deze optie in het menu in de rechterbovenhoek. Wanneerje Firefox gebruikt, vindt je deze optie direct als 'thuis met plus'-pictogram in de balk bovenaan je scherm.
Open de web-app via de zojuist gemaakte snelkoppeling op je startscherm.
Bezoek alle pagina's die je minstens één keer offline wilt gebruiken. Deze pagina's zijn ook offline beschikbaar.

Deze info vind je ook op de webb-app. We willen graag dat je de webb-app gebruikt en verspreidt naar iedereen waarvan je denkt dat hij/zij deze kan gebruiken.
We hopen dat je geniet van de workshops en energizers.

Als je nog vragen hebt, kijk dan op https://samenleren.app/en/ of stuur een mail naar: info@samen.org

SAMEN - Jongeren en Straatkinderen
Apollolaan 91
1077 AM Amsterdam
020 - 6792095