Speelse editie Don Boscofeest 2019!

Eerste20checkup a1yp92q

Vanuit het hele land verzamelden zo'n 80 leden — jong en oud — van de Don Boscofamilie in de Kampschuur te Assel voor het Nederlands Don Boscofeest. Het feest wordt jaarlijks gevierd met alle Don Boscowerkers, vrijwilligers, vrienden en de salesianen van Don Bosco. ‘Haal het kind in je naar boven', was het motto dat de leiding van DeeBeetje, de organisatoren van deze editie het feest hadden meegegeven.

Gerard van de Goorberg sprak namens het bestuur van Don Bosco Werken Nederland en provinciaal Wilfried Wambeke gaf toelichting op de stand van zaken rond het Provinciaal Kapittel en sprak over de toekomst van Don Bosco Assel.

Daarna was het de beurt aan Carola van der Sluis, die namens de leiding van DeeBeetje jeugdkampen, uitleg gaf over het ‘keuzemenu’. De aanwezigen konden kiezen uit een speciale versie van verstoppertje spelen in de stal, het verkleed-raadspel, een quiz, of een spel tussen de stapelbedden in de slaapzaal. Jong en oud leefde zich hierbij enthousiast uit. Na de spelletjes werd het gezelschap onthaald op een heerlijke maaltijd geheel in Deebeetje stijl.

Want uiteraard was er weer van alles aan lekkers te eten en te drinken wat zo kenmerkend is voor Don Bosco’s gastvrijheid. Het was een gezellige middag waarbij ontmoeting, spel en verbondenheid centraal stonden. Nadat het afval was ingezameld moest er nog corvee gedaan worden: op leeftijdsvolgorde, van jong naar oud, kon iedereen zijn vuile vaatspullen naar de afwasploeg in de bijkeuken brengen hetgeen voor veel hilariteit zorgde.

De aanwezigen kregen bij het weggaan nog een leuke attentie mee. Het was een prachtige middag met speelse Don Bosco dynamiek, vol ontmoeting en gezelligheid, en het motto: 'Haal het kind in je naar boven' is zeker bij iedereen goed blijven hangen. Je kunt alle foto's terugvinden op de Facebookpagina van Don Bosco Werken Nederland: https://www.facebook.com/donboscowerken.