Vakantiekamp Akindo opent belevingsbos

379330013 303891972405002 5582137057878139234 n

Akindo in Lommel (Vlaanderen) opende afgelopen weekend haar splinternieuwe belevingsbos. Het doel van dit bos is om een ontmoetingsplek te creëren die een brug kan slaan tussen jeugdhulp en jeugdwerk. In het bos kan je onder meer een voedselbos, blotevoetenpad, ontprikkelplek, vuurplaats en nog veel meer vinden. Kortom, een echt paradijs!

Akindo werkt nauw samen met Bosco Base, de jeugddienst van Don Bosco. De Lommelse organisatie wordt gedragen door vrijwilligers, omkaderd door een team van medewerkers. Akindo organiseert laagdrempelige vakantiekampen in een rustige omgeving. Deze vakantiekampen zijn specifiek gericht op kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus in Vlaanderen en Brussel en wil hen op een spelende manier een zorgeloze groepsvakantie te laten beleven.

Van kinderboerderij tot tiny house

Na lange weken vol ongeduld was het afgelopen weekend dan eindelijk zo ver: Akindo mocht de opening van hun prachtige belevingsbos vieren. Dit groene paradijs, vanaf januari 2024 toegankelijk voor iedereen, biedt een scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Van een kinderboerderij tot een kampvuurplek en speelvoorzieningen. De kers op de taart is het eco-friendly tiny house, waar jongeren tijd hebben om te ontprikkelen.

De natuur is goed voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid
Akindo vzw

Bij Akindo staat de connectie tussen mens en natuur centraal. Dit belevingsbos is daar een mooie weerspiegeling van. "Spelen in het bos blijkt niet alleen leuk, maar ook nog eens enorm nuttig. Zo is het is goed voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid. Tijd in het bos doorbrengen is goed voor de motoriek en het uithoudingsvermogen! Ravotten in het groen is daarnaast enorm leerrijk! Het prikkelt de fantasie en stimuleert de creativiteit en ondernemingszin van onze jonge avonturiers", aldus Akindo.

Schermafbeelding 2023 10 11 om 16 47 53