7.500 salesiaanse jongeren naar WJD; paus heeft rugzak al klaar

Paus

WYD DON BOSCO 23, de jeugdbeweging die op salesiaans vlak verantwoordelijk is voor de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon 2023 - heeft op 15 juni de inschrijvingen afgesloten. Met meer dan 7.500 jongeren uit de wereldwijde salesiaanse beweging zal het in Lissabon één groot Don Boscofeest worden.

Nu de inschrijvingsfase is afgerond, rondt de organisatie alle voorbereidingen af om de meer dan 7.500 ingeschreven jongeren goed te kunnen ontvangen. De salesianen in de bisdommen Lissabon en Setúbal en heel wat gastgezinnen zullen de deelnemers tussen 1 en 6 augustus verwelkomen. Het hoogtepunt van de WJD wordt ongetwijfeld de salesiaanse ontmoetingsdag in Estoril op 2 augustus.

Paus staat te popelen

In een korte videoboodschap heeft paus Franciscus de vele deelnemende jongeren alvast warm gemaakt voor de Wereldjongerendagen. In de video is hij te zien met een rugzak met het logo van de WJD 2023 erop met de woorden: "Ik ben er klaar voor!"

Franciscus reageert ook op de speculaties dat hij door zijn operatie van begin deze maand moet afzeggen voor Lissabon. "Sommige mensen denken dat ik vanwege de ziekte niet naar Lissabon kan reizen, maar de dokter vertelde mij dat ik het kan. Ik heb alles wat ik nodig heb, want ik wil daarheen. Ik zal daar met jullie aanwezig zijn", vertrouwt hij met een brede glimlach de jongeren toe. De hele video kan je hieronder bekijken (alleen beschikbaar met Franse ondertiteling).

Auteur: Tim Bex