Alles Oké? Kindertelefoon opent supportlijn voor jongeren

Marilia castelli td Ej Tjd Lyu E unsplash20 Klein lqg0ac1

In Nederland kent iedereen De Kindertelefoon, waar kinderen al meer dan 40 jaar terecht kunnen met alles wat hun dwarszit. Van verliefdheid of gepest worden tot meldingen van bijvoorbeeld huiselijk geweld. Sinds gisteren is daar ook een supportlijn voor jongvolwassenen bij gekomen. Jongeren van 18 tot 24 jaar vinden een luisterend oor bij vrijwilligers die achter de chat en telefoon zitten. Zij zijn speciaal voor deze supportlijn opgeleid.

Dat de coronapandemie veel invloed heeft op de gemoedstoestand van jongeren, kan intussen weinig mensen meer zijn ontgaan. In een interview met RTL Nieuws, legt Roline de Wilde uit hoe het zit. "Jongvolwassenen worden hard getroffen door de coronamaatregelen: hun hele leven ligt al meer dan een jaar zowel praktisch als sociaal op z’n gat. Stages konden niet doorgaan, ze verloren hun (bij)baan en sociale contacten zijn tot het minimum beperkt", zegt de directeur van De Kindertelefoon. De organisatie krijgt steeds meer signalen dat jongeren kampen met mentale problemen als eenzaamheid en depressiviteit. Reden genoeg dus voor het opstarten van dit nieuwe initiatief, in samenwerking met De Luisterlijn, 113, Fier en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Alles Oké? Supportlijn is gratis en volledig anoniem, wat het erg laagdrempelig maakt voor de jongeren die een luisterend oor nodig hebben. De telefoonlijn is dagelijks geopend van 14.00 tot 22.00 uur en bereikbaar via telefoonnummer 0800-0450. Chatten kan met de vrijwilligers kan via www.allesoke.nl

Bron: RTL Nieuws / kindertelefoon.nl