‘SAMEN’ EN ‘YOUTH NET-NL’ MAKEN DOORSTART ALS ‘YOUTH TO CONNECT’

Logo20 Youth20to20 Connect 6rfaykg

Na 36 jaar SAMEN valt het doek en begint de organisatie samen met Don Bosco Youth Net-NL aan een nieuw avontuur: Youth to Connect. Deze vrijwilligersorganisatie blijft dichter bij huis dan voorheen, maar vertrekt nog steeds vanuit het gedachtengoed van Don Bosco. Middels vrijwilligersprojecten in heel Europa, worden jongeren aangemoedigd om hun talenten te ontwikkelen en zichzelf te ontplooien tot betrokken burgers.

SAMEN organiseerde jarenlang vrijwilligersprojecten rondom straatkinderen in verschillende landen en over dit werk hebben zij als afsluiting een boek gemaakt. De doorstart komt niet als een verrassing, want in 2019 kondigde SAMEN deze plannen al aan. Nu is het dan zo ver! Met een nieuwe naam en een nieuw logo introduceert Youth to Connect - Don Bosco haar activiteiten.

Binnen Youth to Connect vormen jongeren tussen de 18 en 25 jaar een internationaal vrijwilligersnetwerk, die zich inzet voor verantwoord vrijwilligerswerk binnen Nederland en Europa. Hiervoor bieden ze uiteenlopende activiteiten aan, waarbij jongeren voor een periode van minimaal twee maanden aan de slag kunnen op een project. Het doel is om de jongeren een plek te bieden waar zij zich met begeleiding en aanmoediging kunnen ontwikkelen tot betrokken burgers. Met behulp van interculturele uitwisselingen en meeleefervaringen leren ze meer over zichzelf en de wereld.

Het nieuwe team (met veel bekende gezichten) stelt zich de komende tijd persoonlijk aan iedereen voor; houd hiervoor hun socials in de gaten!

Youth to Connect werkt vanuit het gedachtegoed van Don Bosco. Daarbij staat centraal dat jongeren zichzelf in vrijheid ontwikkelen, verantwoordelijkheid nemen, samen zijn en zin geven aan het leven. Ze worden aangemoedigd om hun talenten te ontwikkelen en zich in te zetten voor hun omgeving, dit alles in de hoop en overtuiging dat zij dit zullen blijven doen in de toekomst.