Don Bosco De Maten speelt wedstrijd van hun leven tegen Creators FC

2

Gillende kinderen, selfies met bekende YouTubers en talloze handtekeningen voerden de boventoon gisteravond. Het Don Bosco-elftal liet zich echter niet afleiden door alle heisa rondom het veld en wist alsnog doelpunten te scoren tegen Creators FC. De belangrijkste winst zat ‘em echter in de opbrengst voor het goede doel.

Creators FC, het voetbalteam van bekende YouTubers, trok veel belangstelling van kinderen en jongeren. Het was dringen langs de kant om een selfie of handtekening te pakken te krijgen, terwijl de pers op hun knieën langs het veld lag voor de beste foto van de wedstrijd.

6

Voor de jongeren van Don Bosco De Maten een ervaring die ze niet snel meer zullen vergeten. Fatih Kiliç - jongerenwerker bij Don Bosco De Maten - is met recht trots.

Deze ervaring pakt niemand hen meer af
Jongerenwerker Fatih

“De jongeren hebben deze benefietwedstrijd en alles wat erbij kwam kijken helemaal zelf georganiseerd. Van beveiliging tot foodtrucks. Daarmee leren de jongeren om verantwoordelijkheid op zich te nemen, één van de speerpunten in het jongerenwerk van Don Bosco. We zijn enorm trots op ze, deze ervaring pakt niemand hen meer af!”, vertelt hij enthousiast tijdens de wedstrijd.

Header 2023 06 01 075036 bmrn

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond echter plaats in de rust, het moment dat de opbrengst bekend werd gemaakt. De benefietwedstrijd bleek maar liefst 13.000 euro te hebben opgebracht aan verkochte kaartjes. Dit bedrag is volledig geschonken aan de Voedselbank in Apeldoorn.

Ik ben er stil van, wát een bedrag
Willem van Weenum

“Ik ben er stil van”, zegt Willem van Weenum, coördinator van de Apeldoornse Voedselbank. “Wij draaien volledig op donaties en 13.000 euro is voor ons een megabedrag. Daar kunnen we heel veel voedselpakketten van uitdelen.” Van Weenum is niet alleen onder de indruk van de opbrengst. “Don Bosco is er met name voor kwetsbare kinderen en jongeren en wij zijn er ook voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Dat schept toch een band. Ik vind het alleen daarom al fantastisch hoe de jongeren van Don Bosco De Maten zich hebben ingezet voor de Voedselbank. Wát een kanjers!”

8

De wedstrijd hebben ze niet gewonnen, maar dat mocht de pret niet drukken. De jongeren kunnen de organisatie van een evenement met meer dan 2000 bezoekers op hun CV zetten, stonden op het veld met hun idolen en hebben de avond van hun leven beleefd!

1
7
5
1
5
3
4
1
7
5
1
5
3
4

Auteur: Anja Hoogeveen l Foto's: Masterpiece Visuals