Ecologische retraite voor Salesiaanse Familie

Thumbnail Groepsfoto

Van 17 tot 21 mei organiseerde de werkgroep van de salesianen ‘Permanente vorming en retraites’ een retraite voor de Salesiaanse Familie in Hurtebise (Saint-Hubert). Het thema van de retraite? Ecologie.

"In de prachtige omgeving rond het ‘Monastère Notre Dame d’Hurtebise’ van de Zusters Benedictinessen verbleven we met een groep van zeven deelnemers gedurende vijf dagen om te bezinnen, te vieren en te bidden rond enkele dagthema’s geïnspireerd door de encycliek Laudato Si’ en de groene spiritualiteit van Thomas Merton", legt salesiaan Frank Ginneberge uit.

"Vanuit het tot rust komen en gegrepen door de schoonheid van de natuur werden de deelnemers uitgenodigd na te denken over de Schepping waarvan iedereen deel uitmaakt. De verminking van die schepping door de mens (de ecologische crisis) en de sociale crisis dat dit veroorzaakt roept allen op tot een bekering voor de bescherming van de schepping vanuit een christelijke hoop die ons aanzet tot inzet en verantwoordelijkheid."

"De prachtige omgeving, de mooi verzorgde liturgie, de ruime tijd om in de natuur te verblijven, het samen delen over de dagthema’s en het kijken naar de aangrijpende film “The Letter” gaven aan de deelnemers kracht en enthousiasme om zich verder over dit belangrijke thema te verdiepen en te zoeken naar concrete bijdragen in het dagelijkse leven binnen de salesiaanse leef- en werkwereld."

Auteur: Tim Bex