Don Bosco Werken Nederland bezoekt Don Bosco Vlaanderen

IMG 031020 20kopie efmpnw6

Je kunt elkaar online tegenwoordig op allerlei manieren spreken, maar er gaat niets boven een fysieke ontmoeting. Vorige week bracht Don Bosco Nederland daarom een bezoek aan Don Bosco Vlaanderen, waarbij niet alleen (opnieuw) werd kennisgemaakt, maar ook gezocht werd naar verdieping van de samenwerking en deelden we de inspiratie van ons gezamenlijke voorbeeld, Don Bosco.

Het programma ging op donderdag 17 maart direct al goed van start met een gezamenlijke lunch in de communiteit van Oud-Heverlee, die meteen gelegenheid bood om bij te praten. De middag werd benut om met Don Bosco Media, Pedagogische Begeleiding en Vorming & Animatie bij elkaar te komen en te praten over het versterken van de onderlinge samenwerking tussen de diensten. Echte Vlaamse gastvrijheid bracht ons ’s avonds samen rond een glaasje wijn en diner.

Op vrijdag brachten we een bezoek aan het provincialaat van Don Bosco in Brussel, waar we provinciaal Wilfried Wambeke ontmoetten en met de collega’s daar om tafel zaten om enkele praktische zaken door te nemen. Daarna we een bezoek brachten aan het internaat van Don Bosco en de aangrenzende school. We kregen daar een indrukwekkende rondleiding, waarbij duidelijk werd hoe deze scholen zich met hart en ziel inzetten voor ‘hun’ (kwetsbare) jongeren.

Don Bosco Nederland is haar collega’s uit Vlaanderen dankbaar voor het prachtig in elkaar gestoken programma en heeft genoten van het bezoek! We kijken nu al uit naar de komst van Don Bosco Vlaanderen naar Nederland, want al is de fysieke afstand groot, in de inspiratie van Don Bosco en zijn gedachtengoed blijven we altijd met elkaar verbonden.

Collega's Annemie (Vlaanderen) en Rita (Nederland) van Vorming & Animatie vonden elkaar
Het bezoek aan Don Bosco school St. Pieters Woluwe was zeer de moeite waard
Don Bosco in Oud-Heverlee (België)