Don Bosco Rijswijk geeft de jeugd een Tweede Thuis

Project20 Tweede20 Thuis20 20 Don20 Bosco20 Rijswijk20 Klein k1bpenv

Avondje chillen bij Don Bosco in plaats van op straat rondhangen? Of na schooltijd spelen met je vriendjes in plaats van meteen naar huis? Kinderen en jongeren kunnen vanaf nu terecht bij Don Bosco Rijswijk tijdens één van de ontmoetingsmomenten die vallen onder het nieuwe project ‘Tweede Thuis’. Hiermee bieden zij de jeugd een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze eventuele problemen bespreekbaar kunnen maken. Tweede Thuis is er voor iedereen, want niemand hoeft alleen te zijn!

Het project Tweede Thuis heeft verschillende ontmoetingsmomenten, voor verschillende leeftijden:

Tweede Thuis voor kinderen (4-12 jaar)
De maandagmiddag is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, die na schooltijd even ergens anders willen zijn dan thuis. Bij Don Bosco Rijswijk kunnen ze vriendjes maken, spelletjes doen of gewoon hun verhaal kwijt. Samen met vaste begeleiding gaat het kind aan de slag met wat het moeilijk vindt, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse taal en het contact maken met leeftijdsgenootjes. Ook kinderen die thuis of op school problemen ervaren kunnen bij Don Bosco hun verhaal kwijt.

Tweede Thuis voor jongeren (13-27 jaar)
Ook jongeren verdienen een plek om te chillen en daarvoor zijn de speciale jongerenavonden bij Don Bosco Rijswijk. Eén keer per maand op vrijdagavond kunnen jongeren van 13 tot en met 27 jaar elkaar ontmoeten in de veilige omgeving van Don Bosco Rijswijk voor spelletjes en plezier. Er is ook genoeg tijd om in gesprek te gaan over bijvoorbeeld werk of school, drugs of solliciteren. Er zijn activiteiten als workshops en avonden met gastsprekers. Zo biedt Don Bosco Rijswijk een veilige haven voor jongeren die anders op straat blijven hangen. De eerste jongerenavond is op vrijdag 14 mei en alle jongeren zijn welkom!

Ervaringscafé (vanaf 18 jaar)
Op dinsdagochtend biedt het project iedereen vanaf 18 jaar een plek om samen te komen: Het Ervaringscafé. Onder het genot van een kopje koffie leren ze elkaar kennen en kunnen ze ervaringen uitwisselen. Iedereen is welkom! Dus ook jongeren met hulpvragen, bijvoorbeeld voor hulp bij het maken van een CV of het invullen van formulieren. Samen met de jongerenwerkers van Don Bosco Rijswijk kunnen ze activiteiten ondernemen, gezellig knutselen of in de tuin werken. Het Ervaringscafé gaat op 11 mei van start. Aanmelden is noodzakelijk en kan via resa@donboscorijswijk.nl of telefoonnummer 070-3367070.

Project20 Tweede20 Thuis20 20 Don20 Bosco20 Rijswijk20 Klein k1bpenv

Auteur: Anja Hoogeveen