Don Bosco Rijswijk opent Lunch Loket voor schoolkinderen

DB Rijswijk1

De boodschappen worden steeds duurder en dat is niet meer alleen het probleem van kinderen die onder de armoedegrens leven. Steeds meer gezinnen komen in de financiële problemen en dat is merkbaar op scholen, waar kinderen soms zonder lunch zitten in de middagpauze. Daar heeft Don Bosco Rijswijk iets op bedacht: het Lunch Loket.

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen zich aanmelden bij Don Bosco Rijswijk. Na aanmelding volgt er een intakegesprek en wordt gekeken welke hulp er nodig is om een betere balans te krijgen in de financiën. Vanaf dat moment kan het gezin elke week een lunchpakket ophalen voor hun schoolgaande kinderen.

Een goed gevulde maag, verbetert vaak de leerprestaties
Don Bosco Rijswijk

In het pakket zit genoeg (gezond) eten en drinken om kinderen die naar de basisschool gaan elke schooldag een volle broodtrommel mee te geven. Een goed gevulde maag, verbetert vaak de leerprestaties.

Advies en begeleiding
Naast deze praktische hulp kan Don Bosco Rijswijk meer ondersteuning aanbieden, door bijvoorbeeld samen een CV te maken of het maandelijkse budget inzichtelijk te maken. Zo kan er stap voor stap gewerkt worden aan een situatie waarin de lunchpakketten voor de kinderen niet meer nodig zijn.

Ben of ken jij iemand die deze hulp goed kan gebruiken? Mail dan naam, aantal kinderen (in de basisschool leeftijd), woonplaats, school en telefoonnummer naar: ikdoemee@donboscorijswijk.nl.

Meer info vind je ook in de graphic hieronder:

DB Rijswijk 4