Don Bosco Spirit (Utrecht) zoekt nieuwe bestuursleden

Heb jij hart voor (kwetsbare) jongeren en wil je bijdragen aan het verbeteren van hun positie in de maatschappij? Dan is een rol in het bestuur van Don Bosco Spirit misschien wel voor jou weggelegd en kun je het stokje overnemen van de huidige penningmeester, secretaris of het algemeen bestuurslid.

Stichting Don Bosco Spirit is opgericht als buurthuisfunctie in de wijk Lombok te Utrecht. Sinds een aantal jaar is de stichting zich meer gaan richten op diverse projecten ter bevordering van het welzijn van kwetsbare jongeren in Utrecht. Eén van de grootste projecten is U-2B Heard!. Dit is een adviesplatform voor en door kwetsbare jongeren in Utrecht in de leeftijd van 16 - 27 jaar. Kwetsbare jongeren werken samen in dit platform en informeren jongeren vanuit dezelfde doelgroep over zaken als woonvoorzieningen, dagbesteding, actuele thema’s en problemen. Het is een platform waar jongeren samenkomen, onderzoek doen en nadenken over de toekomst. Het is een actieve en enthousiaste groep die met deze opdracht serieus bezig zijn. De jongeren zijn belangenbehartiger naar verschillende overheidsinstanties toe en gesprekken met de wethouder behoren viermaal per jaar tot de vaste agenda. Hier praten de jongeren aan de hand van verzamelde casuïstiek over verschillende onderwerpen die niet alleen henzelf aangaan maar gelden voor alle jongeren in kwetsbare posities.

Vanuit U-2B Heard! worden signalen opgevangen en deze worden omgezet in verschillende projecten. Aan de jongeren die bij ons komen willen we door middel van de diverse projecten laten zien dat zij iets kunnen betekenen voor anderen. We hebben hierdoor contact met verschillende organisaties die in de wijk, stad en het land actief zijn. Het platform van ongeveer 10 ervaringsdeskundige jongeren staat onder dagelijkse leiding van een coördinator. Ze wordt aangestuurd door het bestuur van de Stichting Don Bosco Spirit.

Functieomschrijving
Voor dit stichtingsbestuur zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste bestuursleden. Een binding met de stad Utrecht is gewenst maar niet noodzakelijk! Enig affiniteit met de doelgroep is een pré. Het bestuur komt ongeveer vijf keer per jaar bij elkaar en daarnaast heeft iedereen nog een specifieke taak.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Samantha van Os (voorzitter) via telefoonnummer 06 - 46 40 55 10. Meer informatie is ook te vinden op de website van Don Bosco Spirit.