Don Bosco teams halen finish Nacht van de Vluchteling

Rijswijk20 Klein e5ncz20

Afgelopen weekend hebben twee Don Bosco teams 40 kilometer gewandeld in het holst van de nacht. Daarmee haalden ze in totaal maar liefst € 4.770,- aan sponsorgeld op.

Dit bedrag wordt gedoneerd aan Stichting Vluchteling en is bedoeld voor noodhulp aan vluchtelingen, waar ook ter wereld. De Nacht van de Vluchteling werd gelopen door een team van Don Bosco Rijswijk en een team van Youth to Connect – Don Bosco. Alle deelnemers haalden de finish en daarmee het totaalbedrag aan sponsorgeld. Een knappe prestatie!

Eén van de deelnemers is Mustafa Ali. Hij vluchtte vier jaar geleden uit Syrië en hij weet dus uit eigen ervaring wat het betekent om midden in de nacht lange stukken te lopen en soms zelfs te rénnen voor je leven. Met een gammel bootje kwam hij via de Middellandse Zee op Lesbos aan en kon van daaruit naar Nederland vertrekken. Daar kwam hij naar eigen zeggen ‘via de poorten van Don Bosco Rijswijk de Nederlandse samenleving binnen’.

Zijn bijzondere verhaal is binnenkort te lezen in het vierde nummer van Don Bosco magazine, dat verschijnt in november. Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor het magazine via deze link. Je ontvangt ‘em dan gratis thuis!

Het team van Youth to Connect
Het team van Don Bosco Rijswijk