Don Bosco Straatvisie genomineerd voor Omarmprijs Jong 2021

Omarmprijs202021 lowvtbm

In Amsterdam wordt jaarlijks de Omarmprijs uitgereikt aan bestaande initiatieven die gelijke kansen creëren voor Amsterdammers en die zich inzetten tegen armoede. Dit jaar is eenmalig een extra prijs toegevoegd: de Omarmprijs Jong. Don Bosco Straatvisie is één van de kanshebbers.

Het is een jaar geweest waarin een groot beroep is gedaan op jongeren in Amsterdam, daarom is deze extra prijs toegevoegd aan de Omarmprijs 2021. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die zich hebben ingezet voor gelijke kansen en/of armoedebestrijding kunnen worden beloond met een nominatie en misschien wel de prijs! Straatvisie viel onder andere op door hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van de Straatapp.

De nominatie van Don Bosco Straatvisie bleef niet onopgemerkt. Susanne van radiozender FunX sprak met Jim Joosten, één van de coördinatoren van Straatvisie. Hij heeft vroeger ook in moeilijke situaties gezeten en heeft vaak op straat gestaan. Met zijn ervaring helpt hij nu dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam. Het interview kun je beluisteren via deze link.

Niet alleen Don Bosco Straatvisie is genomineerd, ook Zainab Mohabbat maakt kans op de Omarmprijs Jong. Zij heeft onder andere meegeholpen bij de ontwikkeling van de Straatapp. Onlangs publiceerden wij nog een interview met haar.

Uitreiking Omarmprijs Jong
De uitreiking is op 12 oktober en dat is live te volgen via AT5.nl. Wij wensen de genomineerden veel succes en zijn alvast trots op al hun initiatieven, want zo komen we steeds een stapje dichter bij de Omarming!

Meer informatie over de Omarmprijs (Jong) 2021 is ook te vinden op pact-amsterdam.nl.