Don Bosco Youthnet maakt doorstart in Nederland

2

Ze zijn weer terug van weggeweest! Youthnet is eigenlijk niet weg te denken uit het Don Boscolandschap in Nederland. Voor een aantal jaar waren de internationale activiteiten ondergebracht bij ‘Youth to Connect’ van Don Bosco Amsterdam, maar nu is Youthnet Nederland weer terug als zelfstandige stichting.

Don Bosco Youthnet Nederland heeft zich gevestigd in Assel, onder leiding van salesiaan Biju Oledath. Hij wordt ondersteund door een kerngroep van jongeren, die ervaring hebben met het organiseren van internationale activiteiten.

Zelfde activiteiten, andere naam
Behalve de naam is er niet veel gewijzigd aan de activiteiten van Don Bosco Youthnet (voorheen dus Youth to Connect). Youthnet Nederland staat voor ‘verantwoord vrijwilligerswerk voor jongeren’. De stichting heeft dan ook een uitgebreid aanbod van vrijwilligersprojecten waaraan jongeren hun reishart kunnen ophalen, terwijl ze ervaring opdoen met jongerenwerk binnen Europa. Youthnet biedt zowel kort- als langdurende vrijwilligersplekken aan, zodat er voor elke jongere wel een passend project te vinden is. Deze projecten zetten zich in voor (kansarme) kinderen en jongeren binnen Europa. Vrijwilligers leven en werken mee op het project en ondersteunen de lokale staf.

Naast deze vrijwilligersprojecten organiseert Youthnet ook verbindende activiteiten in Nederland. Denk bijvoorveeld aan webinars, trainingen en themaweekenden, waarbij jongeren van diverse culturen en achtergronden in Nederland samen worden gebracht. Dit biedt ontwikkelingskansen en vergroot het netwerk van jongeren.

Heb je interesse in het aanbod van Don Bosco Youthnet Nederland of wil je meehelpen in de organisatie van de vrijwilligersprojecten? Neem dan gerust contact met Youthnet op.

1

Auteur: Anja Hoogeveen