Dream of Don Bosco nu officieel aangesloten bij DBWN

123

Stichting Dream of Don Bosco maakt al jaren gebruik van de locatie in Assel voor haar jongerenactiviteiten en sinds kort is deze samenwerking verder uitgebreid. Middels een convenant (overeenkomst) heeft Dream of Don Bosco zich nu officieel aangesloten bij Don Bosco Werken Nederland (DBWN).

In Nederland werken de Don Bosco jeugd- en jongerenwerken samen onder de paraplu van Don Bosco Werken Nederland (DBWN). Zij worden door DBWN ondersteund op het gebied van financiën, communicatie en vorming (kennis/training). Zo kunnen deze jeugd- en jongerenwerken de pedagogiek van Don Bosco in de praktijk brengen en vernieuwen. Voor Dream of Don Bosco betekent de aansluiting bij DBWN een verdieping van een vruchtbare samenwerking.

12
Voorzitter Rita Jibo tekent overeenkomst namens Dream of Don Bosco

Rita Jibo en haar man Karim zijn de oprichters van Dream of Don Bosco en zijn erg blij met de aansluiting van hun stichting bij Don Bosco Werken Nederland. "De aansluiting bij DBWN versterkt het gevoel van verbondenheid met andere Don Bosco jongerenwerken in Nederland. Wij werken immers vanuit dezelfde spiritualiteit en pedagogiek met jongeren en kinderen", klinkt het enthousiast.

Multicultureel

Bij Stichting Dream of Don Bosco komen voornamelijk christelijke kinderen en jongeren met een Arabische achtergrond, zoals Syrisch, Irakees, Libanees en Egyptisch. Bij Dream of Don Bosco vinden ze (h)erkenning en worden ze gesterkt in hun geloof. Daarnaast is er veel ruimte voor ontspannende activiteiten en om elkaar te ontmoeten.

Dream of Don Bosco is er voor christelijke jongeren uit alle culturen

Het team van Dream of Don Bosco bestaat uit voorzitter Rita Jibo, vicevoorzitter en secretaris Simon Kurtas. penningmeester Hussam Essa en communicatiemedewerker Muataz Haddad. Samen zetten zij hun schouders onder de missie van Dream of Don Bosco. "Wij willen de continuïteit van Don Bosco's missie waarborgen en ons werk onder kinderen en jongeren uitbreiden. Zo willen we de boodschap van vreugde en liefde doorgeven en hopen dit met de uitsluiting bij DBWN nog beter te kunnen doen."

Activiteitenaanbod

Samen met een aantal vrijwilligers geeft het team (online) catecheselessen aan kinderen en jongeren, worden er jongerenkampen georganiseerd en verdiepingsweekenden aangeboden. Tijdens die activiteiten wordt aandacht besteed aan allerlei onderwerpen die te maken hebben met geloof, cultuur en persoonlijke groei. Zo leren jongeren wat het betekent om goede christenen en goede burgers te zijn in de Nederlandse maatschappij. Dream of Don Bosco is er voor christelijke jongeren uit alle culturen.

1 2023 05 16 071035 skbj
Jongeren van Dream of Don Bosco tijdens een kampweekend in Assel

Wil je meer weten over Dream of Don Bosco of eens kennis maken tijdens één van hun activiteiten? Neem dan gerust eens contact met hen op.

Auteur: Anja Hoogeveen