'Even weer kind zijn' dankzij donaties van lezers Don Bosco Magazine

2 2023 10 30 182237 dhsb

In het laatste Don Bosco Magazine vroegen wij een bijdrage voor Don Bosco Straatvisie, die graag met jonge dak- of thuisloze moeders en hun kinderen naar de trampolinehal wilden. Dankzij de gulle donaties van onze lezers heeft Straatvisie hen een onvergetelijke dag kunnen bezorgen!

Bij Don Bosco Straatvisie komen veel dak- of thuisloze jonge moeders en dus ook veel dak- of thuisloze kinderen. In Amsterdam is dak- of thuisloosheid onder jongeren een groeiend probleem. Straatvisie helpt hen waar ze kunnen, met bijvoorbeeld maaltijden of het organiseren van inspraakavonden. Zo begeleiden zij de jongeren naar een betere leefsituatie.

Even weer kind zijn

In de Amsterdamse centra voor noodopvang krijgen jonge moeders basishulp zoals een dak boven hun hoofd en onderwijs voor hun kinderen, maar extraatjes zoals een keer naar de grote speeltuin of het zwembad zitten er meestal niet in. Daarom wilde Don Bosco Straatvisie graag iets extra's voor deze kinderen doen, zodat ze hun zorgen voor even konden vergeten.

6 2023 10 30 183259 aiki

Lachende gezichten
Voor het uitje werd aan de lezers van Don Bosco Magazine een bijdrage gevraagd en er werd maar liefst 1.640 euro gedoneerd! "Wauw, wat hebben de moeders en kinderen een geweldige dag gehad! We hebben zoveel lachende gezichten en lieve woorden ervoor terug gekregen. Dit allemaal dankzij de geweldige donateurs," laat Straatvisie weten.

Door de gulle donaties kunnen we zelfs twee keer een uitje organiseren!
Don Bosco Straatvisie

"Door de gulle donaties kunnen we nu zelfs twee keer een uitje organiseren! We weten nog niet precies wat we gaan doen, maar in 2024 gaan we nóg een keer met de jonge moeders en hun kinderen op pad. Ze hebben er nu al zin in!" Hieronder kun je nog even door de foto's bladeren om een indruk te krijgen van deze mooie dag.

Om de privacy van de kinderen te beschermen, hebben we verschillende kinderen op de foto weergegeven en/of niet herkenbaar in beeld gebracht.

7
1
4
8
10
7
1
4
8
10