Toet toet! Het laatste Don Bosco Magazine van 2023 komt eraan

7 2023 11 01 172206 zbmz

Binnen twee weken valt het vierde en laatste Don Bosco Magazine van het jaar in de bus. In deze editie interviewen we onder meer Maarten Vlek, die zich ondanks zijn 79 jaar (bijna 80) nog onvermoeibaar inzet voor straatkinderen in India en comedian-mentalist Gili komt aan het woord. Schrijf je in en ontvang het magazine gratis in je brievenbus.

Dat Maarten Vlek zich kan goed kan inleven in de situatie van straatkinderen is niet toevallig. “Ik heb zelf geen fijne jeugd gehad”, stelt hij zich onverwacht kwetsbaar op. “Mijn ouders zijn gescheiden toen ik drie jaar oud was en als jochie van zeven jaar werd ik door mijn moeder naar een kostschool gebracht. Op dat moment wist ik precies wat er ging gebeuren. Ik ben toen huilend weggelopen, het bos in. Dat straatjongetje herinnerde mij aan mijn eigen jeugd en ik huilde letterlijk mee.” Dit is een klein fragment uit het interview met Maarten Vlek.

In ons hoofdinterview spreken we Lieven Gheysen - beter gekend als Gili - zag de film van Don Bosco's leven naar eigen zeggen meer dan vijf keer en merkt zelf ook op hoe de band er nu nog steeds is. Waar Don Bosco de patroonheilige voor circusartiesten en goochelaars is, treedt Gili als entertainer pur sang in zijn voetsporen. "Ik treed niet op om jongens van de straat te houden, maar ergens is het doel is wel hetzelfde", verklapt hij.

Dit vind je nog meer in het komende Don Bosco Magazine:

  • Circus Picolini stopte met haar 'traditionele' circus om voorstellingen met scholen en jongerenkampen te organiseren. Je leest het goed: mét scholen en jongerenkampen!
  • Don Bosco Straatvisie (Amsterdam) demonstreerde tegen dakloosheid onder jongeren. Wij hebben de foto's...
  • Bart (25) is de jongste priester van België. Als oud-leerling van Don Bosco Helchteren wil hij "zoals Don Bosco een voorbeeld in woord en daad zijn."
  • Erasmus zit in de lift en dat merken onze scholen ook op! Twaalf leerkrachten en directies trokken naar Rome om uitwisselingen op te starten met Don Boscoscholen in heel Europa.
  • De interessante visie van ons jongerenpanel
  • De betekenis van de Adventskaarsen
  • en nog veel meer ...

Het magazine zal rond eind november in de bus vallen. Ontvang je het magazine nog niet? Schrijf je dan gratis in. Ben je al geabonneerd, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven.

Auteur: Anja Hoogeveen