Familiedag Don Bosco Rijswijk geeft inkijkje in jeugdcentrum

FB IMG 1629464241359

Komt jouw kind regelmatig bij Don Bosco Rijswijk en wil je dit jeugdcentrum weleens van dichtbij meemaken? Of wil je eerst weten hoe zij te werk gaan, voordat je besluit je kind naar Don Bosco te laten gaan? Speciaal voor alle ouders, verzorgers, opa’s en oma’s opent Rijswijk haar deuren tijdens de familiedag.

De familiedag wordt gehouden op woensdag 26 april en die staat weer bol van de activiteiten! Boogschieten, spelen in het ballenbad, bubbeldisco en een knutseltafel. Ook is er het verrassingsspel ‘Don Bosco-mania’. Terwijl de kinderen spelen kunnen volwassenen uitrusten en bijkletsen op het terras. Voor wie Don Bosco Rijswijk nog niet goed kent is er een informatiekraampje en worden rondleidingen gegeven.

Bij Don Bosco geloven wij dat onderlinge verschillen niet uitmaken als je samen speelt, daarom heeft Don Bosco Rijswijk het project ‘Ontmoeten en beleven’ in het leven geroepen. Dit project focust zich op het samenbrengen van kinderen met en zonder beperking. Elk kind, ongeacht mentale of fysieke beperking, kan op vrijdagmiddag na schooltijd komen spelen. Iedere week is er een ander thema waarbinnen wordt gesport, gekookt, geknutseld en/of gedanst. Kinderen die moeite hebben met praten, bewegen, een beetje druk zijn of op een andere manier speciaal zijn, mogen bij Don Bosco gewoon meedoen. De vakkrachten en vrijwilligers zijn ervaren in het werken met de speciale doelgroep en zullen zich inzetten om elk kind welkom te laten voelen. Door samen tijd door te brengen leren de kinderen van elkaar en worden verschillen onzichtbaar. Dit speciale project is mogelijk dankzij bijdragen van stichting het Gehandicapte Kind en KNR-PIN.

Het is te begrijpen dat juist ouders/verzorgers van kinderen met een beperking willen weten waar ze hun kind laten spelen. De familiedag is voor hen daarom extra interessant. Het geeft een bijzonder inkijkje in het reilen en zeilen van Don Bosco Rijswijk.

Info & aanmelden
De familiedag op woensdag 26 april start om 13:00 uur en duurt tot 15:30 uur. Aanmelden is gewenst, dit doe je door een mail te sturen naar martijn@donboscorijswijk.nl. Deelname aan de familiedag is gratis. De kinderen spelen veel buiten, dus het is verstandig oude kleding en schoenen aan te trekken.

Heb je vooraf vragen of twijfels? Mail dan gerust naar martijn@donboscorijswijk.nl voor meer informatie. Lees alles over de andere activiteiten van Don Bosco Rijswijk op www.donboscorijswijk.nl.

Auteur: Anja Hoogeveen