Glasraam van Don Bosco voor arme kinderen in India

KD2 13 KORT 25jaar DAAV 03

André Vandenbroucke is een oud-leerling van Don Bosco Kortrijk (Vlaanderen) die enorm geïnspireerd is geraakt door Don Bosco en zijn werk. 25 jaar geleden richtte hij de vzw DAAV op, een organisatie die zich inzet voor straatkinderen in India. Om vele jaren schitterend werk te vieren, werd een prachtig brandglasraam van Don Bosco gerealiseerd.

"vzw DAAV wil kinderen die in India in armoede leven kansen geven", vertelt André. "Dit doen we via allerlei projecten. Zo bouwden we al ziekenhuizen, scholen, een hostel, een kraamkliniek en een internaat voor weeskinderen." Het laatste project is Adoptie Kids India. "We werken samen met de lokale Salesianen van Don Bosco aan een sponsorprogramma waarmee we minder welvarende kinderen zoals straatkinderen financieel steunen bij hun opvoeding en welzijn."

Dit kunstwerk is een ode aan kinderen die maar zeer weinig kansen krijgen
André Vandenbroucke

Adoptie op afstand

Op 25 maart werd het glasraam onthuld in het stadhuis van KortrijK. “Op het glasraam zien we Don Bosco en enkele kinderen. Het beeld is symbolisch: het toont de weg - het spoor - die kinderen zoeken in een leven dat voor hen maar zeer weinig kansen biedt omdat ze wees of arm zijn. Don Bosco biedt hen alle kansen. Daarnaast is het een bede om straatkinderen in India te adopteren op afstand. De adoptiefouder kan opvolgen wat er met de financiële gift gebeurt en gedaan wordt."

Laatste keer naar India

"Onze werking is kleinschalig in India - ik noem het de druppel op de hete plaat - maar het zorgt ervoor dat we een toekomst voor de armste kinderen kunnen mogelijk maken", besluit André. Benieuwd naar het glasraam? Het is in april te zien in Buda Lys, in mei in de Sint-Michielskerk en in juni in het Don Boscocollege in Kortrijk. Op 1 april vertrekt André samen met zijn dochter Katrien een laatste keer naar India om de projecten nog eens te zien.

Auteur: Tim Bex