Wandeltocht Hasta la Pista gaat 'back the roots'

Torino cammino 01

Na drie geslaagde 'Hasta la Pista' wandeltochten van Jeugddienst Don Bosco in Vlaanderen naar Santiago de Compostela, kiezen zij er dit jaar voor om een wandeling rond Turijn te maken. Zo keert de organisatie met de deelnemende jongeren terug naar de roots van Don Bosco.

Hasta la Pista is een wandeltocht met kansen tot verbinding, sociaal contact en introspectie samen met jongeren die de Don Boscospirit delen. "Het worden intense dagen, waarin avontuur hand in hand zullen gaan met ontmoetingen, ontspanning en stille momenten", vertelt Lien Vanhecke van Jeugddienst Don Bosco. "Deze tocht staat in het teken van fysieke, maar ook innerlijke groei. Het wordt beslist een onvergetelijke levenservaring."

Hasta la Pista staat in het teken van fysieke, maar ook innerlijke groei

"Van 9 tot 16 september 2023 wandelen we de Cammino di Don Bosco", gaat Lien verder. "We komen langs plekken waar Don Bosco ook met zijn jongeren op pad ging. We wandelen zo’n 100 km door de natuur in het heuvelachtige gebied rond Turijn. In B&B’s in Italiaanse dorpjes, maar ook op betekenisvolle plekken zoals het oratorio van Chieri, op Colle Don Bosco en in Casa Mamma Margherita in Valdocco zullen we overnachten. We worden er ’s ochtends verwend met een ontbijt, nemen een lunch mee om onderweg op krachten te komen en ‘s avonds tafelen we gezellig samen."

Kaart etappes 72dpi

Auteur: Tim Bex