Het nieuwe Don Bosco Magazine komt eraan!

Panel Joke 01

Binnenkort valt het tweede Don Bosco Magazine van 2024 in de bus. We gingen langs bij salesiaan Biju Oledath om te praten over het nut van Don Bosco Youthnet, spraken met jongeren over 'een roeping hebben' en hebben het in een moedige getuigenis over dak- en thuisloosheid.

"Don Bosco Youthnet is een levensveranderende ervaring voor jongeren", vertelt Biju in een interview met Don Bosco Magazine. "Jongeren leren nu eenmaal beter als je hen uit hun bekende omgeving haalt en al na een weekje in het buitenland komen jongeren anders terug. Dat is bijvoorbeeld merkbaar aan de inzet die na de reis laten zien in hun eigen Don Bosco-organisatie."  

Er is nog veel meer te lezen in ons magazine! Een kort overzicht:
 

  • Dream of Don Bosco is een organisatie van zo'n 120 jonge christenen met een migratieachtergrond, voornamelijk uit het Midden-Oosten. Zij vertellen hoe het vuur van Don Bosco in hun organisatie brandt!
  • De 26-jarige Karel belandde als tiener op straat en vond onderdak bij Don Bosco: "Mijn periode bij de salesianen? Noem het 'thuisloos onder de beste omstandigheden'"
  • Amélie is lid van 'NotSoDifferent' van Don Bosco Haacht: "Hetero is nog steeds de maatstaf. Niemand zegt je als kind dat je wel eens lesbisch zou kunnen zijn."
  • Kevyn (17) is een muziektalent met Ghanese roots en maakt deel uit van ons jongerenpanel: "God heeft me op de wereld gezet en ik wil iets terugdoen. Het minste dat ik kan doen, is een positieve impact achterlaten”
  • Matisse Samoise is amper 22 jaar en volwaardig basisspeler bij KAA Gent. Het zaadje voor zijn voetbalcarrière werd misschien zelfs in Don Bosco Zwijnaarde geplant, want de goedlachse oud-leerling deed er mee aan het middagspel, verschillende sportcompetities en ging zelfs twee keer mee naar de Salesiaanse Spelen, die hij en zijn ploegje ook tweemaal wonnen. Je leest er alles over in het magazine.
  • Oud-leerkracht Suzanne Dierckx gaat al zo'n 20 jaar naar Kenia: "Lesgeven of klussen in scholen, straatkinderen opvolgen en begeleiden, enzovoort. Wat ik doe, maakt niet uit. Als ik maar kan helpen."
  • Een roeping, wat is dat eigenlijk? We laten jongeren (met of zonder roeping) aan het woord.
  • en nog veel meer ...


Het magazine zal rond eind mei in de bus vallen. Ontvang je het magazine nog niet? Schrijf je dan gratis in via onderstaande button. Ben je al geabonneerd, dan hoef je niet opnieuw in te schrijven.