Stagiairs Straatvisie volgen introductietraining Don Bosco

PHOTO 2021 09 30 13 29 07 dq80rry

Vorige week woensdag was een intensieve dag voor de stagiairs van Don Bosco Straatvisie. Middels de introductietraining in Assel maakten zij kennis met het gedachtegoed en de spiritualiteit van Don Bosco. Deze groep HBO-stagiairs gaat zich de komende stageperiode inzetten voor het jongerenwerk van Don Bosco Straatvisie in Amsterdam. Er ligt al een verrassend programma klaar, dat zij zelf in elkaar hebben gezet tijdens de training in Assel.

De introductietraining werd verzorgd door Rita Vermeltfoort, stafmedewerker Vorming van Don Bosco Nederland. “Het is een enthousiaste groep deelnemers, met de juiste skills om het jongerenwerk nieuw leven in te blazen”, zo vat ze de trainingsdag samen. “Ze hebben tijdens de training natuurlijk veel kennis vergaard over de achtergrond van Don Bosco en zijn preventieve aanpak, maar er was ook ruimte voor ontlading en interactie in de vorm van superleuke spellen die ter plekke werden bedacht.”

"Deze stagiaires dragen echt iets origineels en vernieuwends bij aan het programma van Straatvisie"

Tijdens het middagdeel van de trainingsdag bedacht de groep zelf professionele programma’s voor het jongerenwerk van Don Bosco Straatvisie. Rita lacht: “Voortreffelijk aanvoelen en kunnen aanhaken bij de elementen die van belang zijn in een jongerenwerk van Don Bosco (de school, de huiskamer, de speelplaats en de zin-plek) was deze groep op het lijf geschreven. Ze kunnen echt iets vernieuwends bijgedragen aan het programma van Don Bosco Straatvisie, dus ik hoop dat er weer veel nieuwe jongeren naar Don Bosco aan de Apollolaan in Amsterdam zullen komen!”

"Zo’n trainingsdag samen in Assel is tof en leerzaam!"

Om de Don Bosco-dag compleet te maken heeft de groep gezellig samen gegeten en nagepraat. Zelf waren de stagiaires ook niet ontevreden: “Zo’n trainingsdag samen in Assel is echt tof en leerzaam!” We wensen deze gemotiveerde jongerenwerkers heel veel succes en plezier tijdens hun stageperiode bij Don Bosco in Amsterdam!

Meer informatie over het programma van Don Bosco Straatvisie is te vinden op https://www.donboscostraatvisie.nl/

Meer informatie over de introductietraining ‘Gedachtegoed en spiritualiteit van Don Bosco voor nieuwe medewerkers’ is te verkrijgen bij Rita Vermeltfoort via e-mail vorming@donbosco.nl.